Annons
Annons

Vitaminkick i nyttig Saffranssmoothie med mango

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
26 november, 2015
Saffranssmoothie i vinglas toppade med hallon och myntablad

Vintermörkret är här och många är förkylda!
Man behöver boosta kroppen med nyttiga vitaminer och mineraler känner jag!
Denna smoothie är otroligt god och otroligt nyttig!

Saffran är en väldigt nyttig krydda på många vis.
Nu i mörkret blir många människor trötta och nedstämda. Saffran höjer serotoninnivån i hjärnan, men innehåller faktiskt också ett ämne; crocin, vilket är en naturlig kemiskt ämne som kan skydda hjärnceller från att förlora sin viktiga isolering, och nu har nya forskningsteam kommit på att eftersom att MS kännetecknas av inflammerade hjärnceller som har förlorat sin viktiga isolering som i slutändan leder till neurodegination, har man nu stort hopp om att denna forskning ska leda till läkemedel för behandling av neurodeniska sjukdomar som MS, ALS, Parkinsons och Huntingtons sjukdom. Saffran sägs också skydda mot cancer.
Men är man gravid ska man faktiskt vara försiktig med saffran, då en större konsumtion kan orsaka missfall. Man har tidigare använt saffran för att framkalla en abort, då kryddan påverkar muskeln i livmodershalsen.

Annons

Manukahonung äter jag en tesked av varje dag.
Manukahonung som kommer från Nya Zeeland, är bra för immunförsvaret, för förkylningssymtom då den genom forkning har påvisat vara starkare än antibiotika. Manukahonung innehåller starka antioxidanter och antibakteriella egenskaper. Man kan även med gott resultat, behandla utvärtes på exempelvis hudåkommor, till exempel acne. Det är också väldigt bra för mage och tarm.

Triphalapulver är ett högt skattat pulver av människor i Indien. Pulvret består av tre frukter: Ami Amataki som är en krusbärsliknande frukt och i Indien är frukten helig.
Bibhitaki och Haritaki är de övriga två frukterna i pulvret. Tillsammans fungrerar de synergistiskt där var och en av dem bidrar med sina unika egenskaper och är sprängdfyllda med vitaminer, mineraler och fytoonäringsämnen.

Saffranssmoothie med mango och manukahonung
2 glas
1 stor banan, ekologisk
1 mango, eko
1 apelsin, eko
1 paket saffran, 0,5g
1 tsk gurkmeja
1 msk triphalapulver, eko
1 msk manukahonung
1 tsk gurkmeja
1 msk kokosolja
3-4 dl mandelmjölk

Gör så här:
Mixa alla ingredienser utom mandelmjölk. Fyll på med så mycket mandelmjölk som du vill ha din konsistens på smoothien. Toppa gärna med bär som hallon och en liten kvist mynta

Annons
Annons