Annons
Annons

Rawfood Peppermint Cups, Julstress och GOD JUL!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
23 december, 2015
Mintchoklad rawfood

Så här dan före dan har många tusen saker att göra och är du som jag, den som sent på kvällen innan julafton kokar kola, gör ischoklad, slår in julklappar och klär granen och fixar det där sista, sista innan klockan passerar midnatt och julafton vaknar till liv? Det där sista sakerna som man ska göra har dessutom en en förmåga att föröka sig och blir till ännu fler saker att göra trots att det från början var tänkt som ett fåtal! Att slå in julklappar tar faktiskt en himla tid även om man tänkt: Jag gör det sist av allt, det tar inte så lång tid! När man sen sent eller mitt i natten äntligen landar i soffan, upptäcker man att det är dags att stupa i säng och man har missat en mysig uppesittarkväll då man egentligen hade behövt ta det lugnt för att vara pigg på julafton!

JAG lär mig då aldrig! Jag vet att det blir så, ändå sparar jag saker till sista minuten. Jag trodde i morse att jag var klar med julklapparna men kom på att det ändå är en till jag måste köpa! Så det blir att bege sig ut på klappjakt ikväll efter jobbet.
Receptet på dessa ljuvliga godingar är också i sista minuten, men måste prövas! Hinner du inte idag kanske du hinner efter jul. 😉

Jag vill även passa på att önska mina läsare en riktigt

Annons

GOD JUL!
Mia

Receptet är hämtat ur boken Green, Sweets & Treats av Erika Billysdotter

PEPPERMINT CUPS
Ca 8 st

CHOKLAD
2 dl smält kakaosmör
2 dl kakaopulver
4 msk mesquite
3 msk agavesirap
1/2 tsk vaniljpulver
2 nypor salt

FYLLNING
1/2 dl mjukt kokosfett
1 msk honung
1 msk lucumapulver
7 droppar eterisk olja

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till chokladen. Använd gärna en muffinsform av silikon och häll ca 1 matsked av chokladsmeten i varje form. Sätt in i kylen för att stelna. Ställ överbliven choklad åt sidan. Blanda alla ingredienser till fyllningen med en gaffel. Ta fram chokladen ur kylen. Forma fyllningen till små bollar och platta till dem lite i formarna. Lämna plats för chokladen att rinna ner runt om fyllningen.Fyll sedan formarna med resten av chokladen som ska täcka fyllningen med god marginal. Ställ kallt för att stelna.

 

Annons
Annons