Riktig mat & hälsa
Blomkålsbiffar med knaperstekt halloumi på ett vitt fat

Vegetarisk måndag: Blomkålsplättar med knaperstekt halloumi

Trots att det är måndag, känner jag mig helt slut idag.
Jag har jobbat i helgen och på min lediga söndag haft fullt upp med barnkalas och annat som måste tas om hand när man är ledig.

Gjorde supergoda blomkålsbiffar till middag häromdagen och här ville jag tillsätta lite sälta. Tänkte att fejkad bacon kunde smaka bra till. Vad gör man fejkad bacon av om man inte vill köpa någon färdig  vegetarisk sort i frysdisken om inte knaperstekt halloumi? Jag pudrade över rökt paprikakrydda. Nåväl. Det smakade kanske inte som bacon men det gav sältan till den här rätten som jag ville.

Ha det bäst!
Mia

Blomkålsbiffar med knaperstekt halloumi
2 portioner
400 g Blomkål
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1/2 dl finhackad gräslök
Herbamare örtkrydda

100 g halloumi
paprikapulver, rökt

Gör så här:
Riv blomkålen ganska grovt och koka ca 1-2 minuter i saltat vatten.
Häll av vattnet och låt rinna av väl i ett durkslag. Pressa ut det sista vattnet. Blanda blomkålen med övriga ingredienser och låt svälla ca 5 minuter. Forma till biffar och stek på medelhög värme i smör eller kokosolja tills du ser att plätten håller ihop ordentligt. Vänd och stek ytterligare några minuter så att biffarna får färg.
Skiva halloumi och pudra över paprikapulver. Stek på ganska hög värme tills de får en gyllne färg. Servera med blomkålsplättar och sallad.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]