Annons
Annons

Enligt rapporter från REUDAS kan microefali bero på insektsgifter

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
15 februari, 2016

Enligt en källa som beskriver en rapport från Läkarföreningen REUDAS kan orsaken till microefali- förkrympt hjärna, bero på bekämpningsmedel.
Man sprutar nämligen bekämpningsmedlet- Monsantos insektsgift, pyriproxyfen i dricksvattenintäkter för att döda myggor. Läkarna ser en koppling mellan förekomsten av microcefali och de städer som besprutas. Det skriver Claire Robinson för GM Watch. Läkarna menar även att det saknas bevis för att zikavirus leder till microefali då endast 4.2 procent av 404 bekräftade fall av microefali hade zikavirusinfektion.
Kan det då vara så att man varit för snabb att skylla mikroefali-fallen på zikavirus?

Jag har ju haft mina funderingar kring zika- virus i ett tidigare inlägg läs här:Kan man köpa frystorkad Zika-virus på nätet? )
En del källor påstår att missbildningar hos barn kommer av GMO- myggor, andra av vaccin och ytterligare källor pratar om bekämpningsmedel. läs även här: Ökning av bekämpningsmedel orsakar ADHD och Autism och Gifter orsakar ADHD och autism hos barn.
Bekämpningsmedel kan enligt flera studier skada hjärnan och gifter från insektsmedel torde då även kunna orsaka skador på foster som exempelvis microefali. Det är iallafall en tanke jag har haft.

Annons

Detta får mig att vilja komma tillbaka till ett tidigare inlägg. Brasilien är nämligen världsmästare på att bespruta mest och med världens giftigaste gifter. Läs tidigare inlägg här:
Kaffeodlare i Brasilien är världsmästare på besprutning

Brasilien är en av världens största producenter av jordbruksprodukter. Det hade varit omöjligt utan teknologisk utveckling och bekämpningsmedel. Priserna betalas av Brasiliens bönder. De som jobbar med jordbruket.

På många sätt är Brasiliens jordbruksrevolution en framgångssaga.
Man har gått från matimport till att bli störst i världen på jordbruksprodukter och på tio år har produktionen av socker och soja mer än fördubblats.
Men sagan har en tyvärr en baksida. I takt med framgångarna av det ökade jordbruket har Brasilien blivit en av världens största konsumenter av bekämpnings- och gödningsmedel. Man använder såna bekämpningsmedel som Paraquat vilket är helt förbjudet i Sverige och i EU. Detta är också anledningen till att bönderna- arbetarna som arbetar på fälten och människor i områden där man har ett utbrett jordbruk får betala med sitt liv då dödligheten i cancer är mycket högre jämfört med invånare i andra områden.
De främsta argumenten till att använda växtgifter är deras betydelse för att garantera en hög produktivitet. Dessvärre minskar inte världssvälten i samma utsträckning. Det enligt en forskargrupp ledd av Raquel Rigotto, professor i arbetsmedicin vid universitetet i Ceara i norra Brasilien. Hon anser att luften, jorden och människorna som bor och arbetar nära fälten påverkas av att kemikalier och gifter används i stor skala inom jordbruket.
Det ökar risken för eksem, allergi, astma, neurologiska sjukdomar, leverproblem och cancer. Eftersom att man inte vet hur olika ämnen- gifter av besprutad föda reagerar med varandra i kroppen kan vi alltså inte vara lugna med att äta besprutad föda anser Raquel Rigotto.

Källa: SvD Gifter drabbar Brasiliens bönder

newsvoice

Annons
Annons