Riktig mat & hälsa
Coconut Latte Overnight Oat i ett glas som står på ett vitt fat

Coconut Latte Overnight Oats

Jag kan med säkerhet säga att kaffe är något jag förmodligen aldrig kommer att sluta dricka.
Och varför skulle jag egentligen göra det resonerar jag?
Någon liten last måste man få ha även om jag har reducerat min kaffekonsumtion till två, tre koppar per dag. Förr kunde jag dricka betydligt fler. Dessutom, med nya rön är kaffe nyttigt i måttliga mängder. Så att njuta av en kopp rykande nybryggt kaffe förgyller dagen. Men som sagt bara de där en till två kopparna per dag. Blir de fler smakar de inte lika gott.
Kaffe ska vara kaffe tycker jag! Jag dricker det gärna med en skvätt mjölk eller en sked kokosolja. Jag har svårt med kaffe i exempelvis bakverk eller choklad med moccasmak

Men en återkommande favoritfrukost den senaste tiden har varit en härlig krämig kokos-havrelatte med kaffe.
I den här kokos-havrelatten anas bara kaffesmaken och det passar mig väldigt bra. Dessutom- den underbart krämiga kokosgrädden med lite puder av kanel som topping. Mums! Jag bara älskar den och är helt, helt såld!
Det bästa är att du kan göra i ordning denna latte kvällen innan, för den ska som sagt stå och svälla i minst 3-4 timmar eller över natten i kylskåp.

Ha det fint!

// Mia

Coconut Latte Overnight Oat i ett glas toppad med kokosgrädde och kanel

Foto: Mia Hagenmalm

Coconut Latte Overnight Oats
1 portion
1 1/2 dl glutenfria havregryn, EKO
1/2 dl kokosvatten
1/2 dl + 1 msk bryggt kaffe
1/2 dl + 2 msk mandelmjölk
1 tsk honung
1 nypa vaniljpulver
Till topping:
3 matskedar kokosgrädde
kanel

Gör så här:
Mät upp och blanda alla ingredienser i en mixer. Häll upp i en skål eller i ett glas som du kan täcka över. Låt stå kallt över natten.
Häll en tesked färdigbryggt kaffe och två matskedar mandelmjölk i ett glas och rör om. Ta fram latten ur kylen. Kolla så att den inte är för stampig. Blanda i så fall ner lite mer mandelmjölk. Den ska vara mjuk och följsam men inte jätte rinnig. Häll ner latten i glaset över kaffemjölken. Då får du kaffemjölken runt om.
Vispa kokosgrädden ( det vita hårda överst) fluffigt och spritsa eller skeda grädden över latten. Pudra över kanel. Denna goding, en liten frukt eller grönsakssallad och ett ägg står du dig länge på. 🙂
Tips!
Jag ställer alltid kokosmjölk i kylen några timmar. När man öppnar den har vatten och grädde separerat och den hårda vita grädden ligger överst och kokosvattnet underst i förpackningen. Här tog jag en sked, gjorde hål i översta lagret av grädden och kunde hälla ut kokosvattnet som jag ville ha i latten.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Svenska läkare kan stoppa viruset med zink och probiotika

Blogginlägg

En rad kända läkare,Bland annat Anders Milton, läkare och före detta ordförande och VD för Sveriges läkarförbund, Johan Brun, läkare och före detta medicinsk chef för Pfizer Sverige och Johan de Faire, kemist, Jan Ståhlberg och Per Berglund arbetar just nu med ett preparat som tros lindra symtomen hos covid-19-drabbade patienter och gör att de […]

Lysiner mot virus och bakterier-framtidens antibiotika?

Blogginlägg

Jag såg ett väldigt intressant program på UR-play om antibiotikaresistens och forskning med nya metoder för att kunna  angripa resistenta bakterier. Vi har alla bakterier  både på och inom oss. Bakterier  finns runt omkring oss, och faktiskt i  hela vår miljö. Några av dem gör oss sjuka, men många är också nyttiga bakterier som håller oss […]

Allvarligare fall av covid-19 vid höga pollenhalter?

Blogginlägg

I ett  inlägg i läkartidningen.se debatt, skriver idag Terje Lie, specialistläkare, klinisk fysiologi på Salgrenska universitetssjukhus i Göteborg och Åslög Dahl, fil, dr, biolog och ansvarig för Pollenlaboratoriet vid Göteborgs universitet, att luftburen pollen har potential att öka antalet dödsfall  för coronavirus och ge allvarligare covid-19-infektion.Man har jämfört data med antalet rapporterade fall av covid-19 dödsfall […]

Alternativ egenvård i blåsväder

Alternativ egenvård i blåsväder

Blogginlägg

Jag har varit  dålig på att blogga ett tag, men nu måste jag! I helgen läste jag  en artikel i Expressen  som gjorde mig ordentligt upprörd. Läs artiklen här Det är inte första gången som Expressen med Anna Bäsén i spetsen ger sig på alternativa hälsoprofiler. Här sågar man en hel bransch vid fotknölarna och kallar […]

Grönsakspatè med örtig sås

Blogginlägg

Jag fortsätter på temat vegetarisk julmat. Den här grönsakspatén i olika lager av grönsaker är supergod tillsammans med en örtig sås och inte alls svår att tillaga. Det är dessutom snyggt med färgglad mat på julbordet. Ocxh bra mycket nyttigare och mer klimatsmart. Ha det bäst! // Mia Grönsakspaté med örtig sås Grön rand: 200 […]

Vegansk kola och Raw Salty Caramel

Blogginlägg

Dagarna går så himla fort nu och jag har nästan bara kvällarna lediga. Just nu är jag riktigt trött när jag kommer hem och jag skjuter gärna upp till morgondagen det jag borde göra ikväll. Men jag ska försöka ta mig samman och göra lite god kola och annat godis till julafton. Denna kola gjord […]

Griljerad Julkålrot

Blogginlägg

Om man vill ha ett vegetariskt alternativ till skinka kan jag varmt rekommendera denna mustiga och goda griljerade kålrot. Egentligen vet jag inte varför man ska försöka kopiera och efterlikna kötträtter med grönsaker, men jag tycker att det är skoj att experimentera. Och så gillar jag kålrot. Och kålrot påminner ju lite om den griljerade […]