Annons
Annons

Rabarberkladdkaka- glutenfri och utan vitt socker

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
11 juli, 2016
Glutenfri Rabarberkladdkaka på ett bakplåtspapper

Snart är det semester och jag ska åka till Gotland några veckor. Det ska verkligen bli underbart att få trampa kalkstensvägar, njuta av havet och stranden och den gotländska naturen. Och förstås träffa tjocka släkten.

Igår kväll efter en dag på Torö med bad på härliga Svärdsö, blev denna ljuvligt goda kladdkaka med smak av sommar till. Superenkel att vispa ihop och slänga in i ugnen. Servera den med vaniljglass eller vaniljsås. Oh my God! Du bara måste testa den! Den är galet god! 🙂

// Mia

Gluten och sockerfri Rabarberkladdkaka

Annons

10 bitar
150 g smör
2 1/4 dl mandelmjöl
2 1/4 dl kokossocker
300 g rabarber
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk nymald kardemumma
3 ägg
2 msk kokossocker plus 1 tsk kardemumma
Sukrin Melis att pudra över den färdiga kakan

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser ordentligt i en bunke. Rör ner det smälta smöret och vispa ner äggen. Skölj, ansa och skär rabarberna i lite längre smala bitar.Klä en springform med bakplåtspapper och häll ner smeten. Dekorera kakan i ett fint mönster med rabarber. Blanda 2 matskedar kokossocker med 1 tesked kardemumma och strö över kakan
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. ta ut och låt svalna. Pudra över sukrinmelis innan servering. Njut med vaniljglass eller vaniljsås.

Annons
Annons