Riktig mat & hälsa
Raw kanelbullar på ett fat och koppar med blå blommor i bakgrunden

Rawfood kanelbullar

Igår var jag på genrep för bästa Rönninge Show Chorus som i dagarna åker till Las Vegas
och lämnar över guldmedaljen till den kör som tar hem världsmästerskapen i årets tävlingar i helgen.
Ni som läser min blogg vet att min kör Rönninge Show Chorus vann VM i Las Vegas 2016.
Åh! Vilket framträdande de uppvisade.. Helt fantastiskt! Måste säga att jag är otroligt stolt över att ingå i denna kör. Jag bara måste sätta klockan på ringning för att se live på webcasten när de framträder med sitt Swanset, tidigt på söndag morgon, svensk tid. Jag själv har ju tagit ett sabbatsår från kören för att plugga, men nu är jag riktigt sugen på att få börja igen och jag är tillbaka lagom till vi repeterar Stjärnjul. Det ska bli så kul!

När jag kom hem efter genrepet igår kväll kom jag att tänka på att det ju är kanelbullens dag idag. Och det vill jag ju fira! Men det var knappt om tid och sent så jag var lite lat och återupplivade ett av mina gamla recept på rawfood kanelbullar, ett mycket nyttigare alternativ till den sedvanliga kanelbullen. Men minst lika goda!
OBS! Jag använder endast ekologiska ingredienser i mina bullar

Ha en fin dag!
Mia

Raw kanelbullar 10 st
2 dl mandelmjöl
2 dl dadlar, Blötlagda i minst en timme
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja utan smak

Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser. Blir ”degen” för torr, ha i fler dadlar eller kokosolja. Pröva dig fram. Tryck ut degen i bullpapper och ställ kallt, gärna i frysen.

Fyllning:
10 dadlar
1/2 dl russin
1 msk kanel
1/2 dl cashewnötter, blötlagda ca 3-4 timmar
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl vatten
1 msk kokosolja

Gör så här:
Mixa dadlar och russin med vatten och kokosolja. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa tills du har en jämn smet. Toppa de färdiga ”bottnarna” med smeten. Ställ kallt. Istället för pärlsocker dekorerade jag bullarna med kokosflingor.

Tips!
Du kan också kavla ut ”bulldegen” mellan två bakplåtspapper, bre över fyllningen, rulla ihop som en vanlig bulldeg och skära i bitar.

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Svenska läkare kan stoppa viruset med zink och probiotika

Blogginlägg

En rad kända läkare,Bland annat Anders Milton, läkare och före detta ordförande och VD för Sveriges läkarförbund, Johan Brun, läkare och före detta medicinsk chef för Pfizer Sverige och Johan de Faire, kemist, Jan Ståhlberg och Per Berglund arbetar just nu med ett preparat som tros lindra symtomen hos covid-19-drabbade patienter och gör att de […]

Lysiner mot virus och bakterier-framtidens antibiotika?

Blogginlägg

Jag såg ett väldigt intressant program på UR-play om antibiotikaresistens och forskning med nya metoder för att kunna  angripa resistenta bakterier. Vi har alla bakterier  både på och inom oss. Bakterier  finns runt omkring oss, och faktiskt i  hela vår miljö. Några av dem gör oss sjuka, men många är också nyttiga bakterier som håller oss […]

Allvarligare fall av covid-19 vid höga pollenhalter?

Blogginlägg

I ett  inlägg i läkartidningen.se debatt, skriver idag Terje Lie, specialistläkare, klinisk fysiologi på Salgrenska universitetssjukhus i Göteborg och Åslög Dahl, fil, dr, biolog och ansvarig för Pollenlaboratoriet vid Göteborgs universitet, att luftburen pollen har potential att öka antalet dödsfall  för coronavirus och ge allvarligare covid-19-infektion.Man har jämfört data med antalet rapporterade fall av covid-19 dödsfall […]

Alternativ egenvård i blåsväder

Alternativ egenvård i blåsväder

Blogginlägg

Jag har varit  dålig på att blogga ett tag, men nu måste jag! I helgen läste jag  en artikel i Expressen  som gjorde mig ordentligt upprörd. Läs artiklen här Det är inte första gången som Expressen med Anna Bäsén i spetsen ger sig på alternativa hälsoprofiler. Här sågar man en hel bransch vid fotknölarna och kallar […]

Grönsakspatè med örtig sås

Blogginlägg

Jag fortsätter på temat vegetarisk julmat. Den här grönsakspatén i olika lager av grönsaker är supergod tillsammans med en örtig sås och inte alls svår att tillaga. Det är dessutom snyggt med färgglad mat på julbordet. Ocxh bra mycket nyttigare och mer klimatsmart. Ha det bäst! // Mia Grönsakspaté med örtig sås Grön rand: 200 […]

Vegansk kola och Raw Salty Caramel

Blogginlägg

Dagarna går så himla fort nu och jag har nästan bara kvällarna lediga. Just nu är jag riktigt trött när jag kommer hem och jag skjuter gärna upp till morgondagen det jag borde göra ikväll. Men jag ska försöka ta mig samman och göra lite god kola och annat godis till julafton. Denna kola gjord […]

Griljerad Julkålrot

Blogginlägg

Om man vill ha ett vegetariskt alternativ till skinka kan jag varmt rekommendera denna mustiga och goda griljerade kålrot. Egentligen vet jag inte varför man ska försöka kopiera och efterlikna kötträtter med grönsaker, men jag tycker att det är skoj att experimentera. Och så gillar jag kålrot. Och kålrot påminner ju lite om den griljerade […]