Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Riktig mat & hälsa

Den “sjuka” cancervården

Få sjukdomar skrämmer oss mer än cancer!
Men faktum är att vi alla kan ha haft cancer utan att ha haft en minsta aning om det. Det är nämligen ett medicinsk faktum att cancerceller under våra liv ambulerar omkring i kroppen.
I normala fall kan kroppens immunförsvar själv göra sig av med dessa cancerceller. Kroppens självläkande förmåga är fantastisk
och immunförsvaret spelar en stor avgörande roll i försvaret mot sjukdomar och även cancer.
Det finns många friska före detta cancersjuka som genom att lägga om sin kost och prövat alternativa behandlingar, som tagit hand om sig själva både psykiskt och fysiskt faktiskt blivit friska både med och utan sjukvårdens hjälp. Men på det örat vill inte myndigheterna lyssna.

Idag 2017 när var tredje människa får cancer och alla drabbas, tycker man att sjukvården skulle ha kommit längre.
Ändå står de och stampar på samma ställe som för över 50 år sedan, där man endast erbjuder en krigsföring av cellgifter och strålning utan alternativa behandlingar. Cellgifter inte bara dödar cancerceller. Det dödar även friska celler.
Jag tycker att det är märkligt. Så mycket pengar som samlas in till forskning varje år. Har man verkligen inte hittat någon snällare och effektivare metod att stoppa cancer? Jag tror faktiskt att man har det, men Läkemedelsindustrin som gjort och gör miljardvinster på läkemedel vill inte sluta tjäna pengar på sjuka människor. Svenska läkare får heller inte pröva annan cancerbehandling än kirurgi, strålning och cellgifter. De har bara fått lära sig att föreslå kemiska läkemedel och kirurgi.

Jag skulle vilja öppna ögonen på myndigheter. Vända deras snedvridna och negativa syn på naturlig, alternativ vård och behandling de kallar kvacksalveri. Varför kan man inte samarbeta?
Jag vill inte avråda någon att inte gå på vårdens linje när det gäller cellgifter och strålning, men jag skulle vilja se ett modernare tänk, där vetenskapen tar till sig det faktum av att vår nutida kost spelar stor roll för hur vi mår. Vi äter snabbmat, färdigmat och processad mat som inte innehåller den näring våra kroppar behöver.
Vi får heller inte längre i oss livsviktiga bakterier för vårt immunsystem från naturen eller maten.
Detta slår ut vår tarmflora och det är just i magtarmkanalen
och till största delen i tjocktarmen vårt immunförsvar sitter.
Modern matproduktion innehåller bakteriefientliga besprutningsrester, man pastöriserar maten, packar i skyddad atmosfär, besprutar maten med växtgifter och snabbproducerar grödor på näringsfattiga jordar.
Utarmade jordar och export, gör så att maten blir näringsfattig på vitaminer och mineraler. (Den här dokumentären som gick på svt i våras borde varje människa se : Sista skörden

Vi lever även i en stressad miljö och vårt immunförsvar påverkas djupt av vårt sinneslag och känsloliv, i synnerhet negativa känslor vid en djup känslomässig konflikt eller vid djup oförätt och orättvisa.
En deprimerad människa eller en människa i djup sorg har en benägenhet att även bli fysiskt sjuk.

En älskad närstående till mig har cancer.
Eftersom att jag lever sida vid sida med sjukdomen, kan jag inte låta bli att ge sjuk- och cancervården en känga, för jag blir så förbannad på att ingen onkolog ger några specifik information eller råd gällande kosten eller hur man som cancersjuk bör leva. När hon frågat om hon ska ändra sin kost, har de bara skakat på huvudet
och sagt att hon ska äta som vanligt. Utan att ens fråga hur hennes kosthållning ser ut. För de kan ju inte veta hur hon äter eller vad hon äter. Och när hon får cellgifter varannan vecka blir hon bjuden på kakor, kaffe och saft under tiden.

Cancervården borde veta bättre
och om de inte vet, borde de bli nyfikna, intresserade och inte sätta dövörat till, för någonstans måste de ju ha hört talas om att hälsosam kost utan kolhydrater och socker  förebygger och kan reducera, och i vissa fall bota cancer. För hur kan vården  ha missat socker i dess roll vid bildandet av nya tumörer och metastaser? Idag är det vedertaget att cancerceller producerar
sin energi genom anaerobisk glykos, vilket betyder att cancerceller har ett stort behov av socker för att föröka sig och överleva.
Redan 1931 visade Nobelpristagaren Otto Warburg att cancerceller livnär sig på stora mängder socker och använder 5- 35 gånger mer socker än frisk vävnad och dess energiproduktion. Däremot kan cancerceller inte överleva i en basisk miljö.
En bra pH-balans i kroppen är viktigt för att både förebygga och läka cancer.

Cancerfondens råd till cancersjuka var till igår när jag gick in på deras sida att köpa färdigmat i frysdisken.
Idag när jag gick  in på  hemsidan igen, gjorde jag upptäckten att de uppdaterat sina sidor sen igår och ändrat sina kostråd.
Cancerfonden har alltså uppdaterat sin hemsida med  bättre råd om födan där de inte längre uppmanar till att äta hämtmat, godis och läsk, men samtidigt tycker de att man ska äta energirik mat och hålla sig till lightprodukter och flytande margarin.
Att de ändrat sin sida, beror nog på att flera inlägg senaste tiden handlat just om deras rekommendationer fram till nu. Här kan du läsa ett riktigt bra inlägg: Cancerfondens kostråd är kontraproduktiva)
Läs även på cancerfondens nu uppdaterade sida om nya och bättre kostråd här:Cancerfonden matvanor
Innan cancerfonden uppdaterade sin sida så rekommenderade de färdigmat som innehåller massor av smak- och E-ämnen och socker. Man föreslog också, att om man mår illa av matos vid matlagning,  äta på restaurang eller beställa hämtmat som alternativ, eller knapra på salta kex och chips om man mår illa av sin behandling. Bara man äter så spelar det tydligen ingen roll om maten är näringsriktig eller inte. Tänker de att kroppen inte behöver näring och bara energi när man har cancer?  Ändå är det de råd cancersjuka får. Processad halvfabrikat, färdigmat och socker är inte näring. Socker fyller ingen som helst funktion i kroppen. Socker är ett gift. Det vita giftet ger inflammationer i våra kroppar och inflammationer ökar risken för många sjukdomar, bland annat cancer.
Läs även här: Cancerceller livnär sig på socker
Om man då går efter Cancerfondens råd och rön, skyndar man istället på förloppet av sjukdomen snarare än att läka den.

Jag skulle önska att sjukvården och myndigheter arbetade mer förebyggande.
Exempelvis skulle man erbjuda sjuka patienter näringsterapi, näringsdietist (dietister som är utbildade inom alternativt) eller skicka cancerpatienter på hälsohem någon månad innan behandling där de får lära sig lägga om kosten, få råd i vad man kan och inte bör äta. Det skulle vara ett mycket bra sätt för cancerpatienten att bygga upp sitt immunförsvar och stärka kroppen för att bättre klara av en behandling med cellgifter.

Min cancersjuka närstående som är och var mycket sjuk i cancer,  sköt vid beskedet upp sin behandling på sjukhuset. Hon la radikalt om kosten och tog bort allt vad socker och snabba kolhydrater heter. Hon äter bara ekologiskt näringsriktigt och vegetariskt, basar sig själv med pH-balanserad kost och söker löpande alternativa och naturliga kosttillskott och produkter som visat sig mota cancer.
Från att ha varit orkeslös, tappat vikt och varit intill döden trött innan hon fick diagnosen cancer kan jag säga att hon efter bara en månad med denna kost strålade. Hon gick upp i vikt, hennes förut gråbleka hy fick färg och hennes hår blev glansigt och levande. Hon mådde även fysiskt ganska bra. Under den första tiden med cellgifter fick hon heller inga nämnvärda biverkningar. Hon har heller inte tappat sitt hår efter ett år med cellgiftsbehandling och har aldrig behövt använda den peruk hon provade ut innan.
Jag hoppas att sjukvården i framtiden samverkar med alternativt för människors hälsa.

Mia

 

Läs hur Kerstin blev frisk från cancer genom kroppens självläkande förmåga:här!  och även Sven-Erik Nordins resa gällande kosten och hur han blev fri cancer här: http://www.svaradoktorn.se/425407360


40 comments on “Den “sjuka” cancervården

 1. Ulrika johansson on

  Jag håller fullständigt med om att skolmedicinens sätt att behandla bla.cancer är ohållbart!! Det kommer aldrig gå att lösa” cancerns gåta” med gifter och strålning! Endast genom att jobba med naturen kan vi bli,och hålla oss friska. Det finns då mycket kunskap om olika örtmediciner, och homeopati, och andra terapier som har provats i årtusenden.De kan ju inte bara få revideras för att några ska kunna tjäna mycket pengar och ta åt sej äran av att ha upptäckt nya så kallade botemedel…gifter som kan döda oönskade bakterier men också de vi behöver…Med samarbete skulle vi spara oerhört mycket lidande. Och vi skulle göra en Jätte insats för miljön om vi använde naturterapier i mycket högre grad.

  Svara
 2. NicePop on

  I vissa länder tjänar sjukvården (Läkemedelsbolagen) så mycket pengar på att köra på i gamla spår. Varför ska de då ändra?

  Svara
 3. Eva-Britt Lundberg on

  Läste Michael Håkanssons Stora kosthandbok som tar upp cancer och hur man gömt undan lösningen på gåtan under decennier. Rekommenderas att läsa om man är intresserad av hur cancer ska hanteras och förebyggas.

  Svara
 4. Pia on

  Sååå bra skrivet!!!
  Jag tillhör en av dem som satsat till fullo på kostförändringar och olika alternativ.
  Då 2 cellgiftsbehandlingar bara gjort min cancer ännu mer aggresiv och snabbväxande gav läkarna mig en dödsdom innom några månader…Nu har det gått över 2 år. Jag lyckades först få cancern att stå stilla, nu har tumörerna dessutom minskat massor!!! Vad vi äter är livsviktigt!!!

  Svara
 5. Pia Komulainen Ögaard on

  Sååå bra skrivet!!!
  Jag tillhör en av dem som satsat till fullo på kostförändringar och olika alternativ.
  Då 2 cellgiftsbehandlingar bara gjort min cancer ännu mer aggresiv och snabbväxande gav läkarna mig en dödsdom innom några månader…Nu har det gått över 2 år. Jag lyckades först få cancern att stå stilla, nu har tumörerna dessutom minskat massor!!! Vad vi äter är livsviktigt!!!

  Svara
 6. Marie Hultqvist on

  Vi måste sluta fnysa åt placebo! Tro hopp och kärlek behöver vi. Men först bästa möjliga evidensbaserade behandling. Tror också att både fysiskt och psykiskt allmäntillstånd kan behöva optimeras för att behandling ska ge bästa effekt. En personcentrerad vård borde vara självklart, liksom teamarbete. Klart fysisk och psykisk styrka spelar roll och där är maten en förutsättning. Men ideer om basisk mat eller att man kan svälta ut cancer är klassisk pseudovetenskap. Vi reglerar pH och glukoshalt med hög precision. Att försöka höja pH eller sänka glukos kan faktiskt vara farligt. Det vanligaste problemet kring mat är dålig aptit och avmagring. Att erbjuda fika av traditionell typ vid behandling är inget fel. Skulle patienten må illa och få avsmak för saft och fikabröd är det ju inte så farligt. För många är det som Tage Danielsson sjunger ” krig och elände gör mig ledsen men kaffe och bulle gör mig glad”
  Men för att inte få motsatt effekt måste den personcentrerad och teambaserade vården fungera. Så klart behövs dietist i teamet från start.

  Svara
  • Sven Erik Nordin on

   “Att erbjuda fika av traditionell typ vid behandling är inte fel”…

   Men Herre GUD! Vi har vetat sedan 1920-talet att socker är det som allra mest gynnar tillväxt och spridning av cancer! Jag är medveten om att avmagring och dålig aptit kan vara ett stort problem vid cancerbehandling – men att MEDVETET höja blodsockernivån måste ändå ses som ett kardinalfel! Man måste kunna hitta andra lösningar för att få i patienterna näring. Men det verkar som om cancer är ett så värdeladdat ord att sans och förnuft och logiskt tänkande upphör, så fort man uttalar ordet. Och kom inte med kommentaren att jag inte vet vad jag talar om! Jag var själv dödsdömd i cancer för drygt tre år sedan. Enligt läkarna var chansen att överleva mer än någon månad – utan operation och cellgifter/strålning – noll procent. Jag vägrade emellertid, och ändrade i stället radikalt min kost (till ketogen sådan) och började med intag av vitaminer och mineraler (bl.a. jod, selen, magnesium och zink – samt D- C- och B-vitaminer – som cancerpatienter nästan alltid har brist på). Nu hittar med inte längre någon cancer hos mig. Läkarna har ingen förklaring – men säger sig vara absolut säkra på, att det INTE har något att göra med min kostförändring och mina kosttillskott. Det mesta av “vetenskapen” runt cancer är en tragedi – som i hög grad styrs av läkemedelsbolagen – vilka varje år tjänar MILJARDER på “cancerindustrin”. Det är pinsamt att nästan hela läkarkåren tycks ha låtit sig vilseföras! Ny forskning visar entydigt, att KOSTEN är en av huvudanledningarna till cancer. Att tala om genetiska orsaker är fullständigt befängt! Våra gener är exakt desamma i dag som de var långt innan cancer (liksom diabetes, Alzheimer´s, Parkinson mm) började öka explosionsartat. Alltså är våra gener den enda faktor vi kan utesluta som orsak! Orsakerna finns i stället i miljön (kost, stress, gifter, strålning etc.)… Det borde ett barn begripa!

   Svara
     • Ulla Magnusson on

      Är överlevande från akut coloncancer – 10-års jubileum 8/8 2018. Tack vare Monica Lundström på Mevas i Ängelholm och bortsortering av besprutade “födoämnen”. Tarmen reagerar med “taggtråd ut”. Men livsjobbet måste man göra själv: umgås med positiva personer, lyssna på sin kropps signaler, känna glädje över sin egen styrka bl a. Kan ge massor av tips. Lycka till – alla som kämpar och alla som ser någon älskad ha det kämpigt! Ge aldrig upp – bli vän med livet!

    • Anna-karin Karlsson on

     Räcker ej alltid med endast ekologiskt växtbaserad föda och ekologiska organiska kosttillskott näringspulver, vatten, raw-safter, oftast behövs även våra chakran balanseras upp med hjälp av healing och meditera mindfullness och särskilt sluta tillhöra sovande folket. Ljus och kärlek 💖 💖 💖 💖

     Svara
 7. Sonja Bergstedt on

  Jag blev mörkrädd när jag läste detta. Trodde i min enfald att cancervården var mer uppdaterade än så. Jag har levt nära cancern (mor och en syster som överlevt, och genom jobbet jag har inom hemvården).

  Svara
 8. Tina on

  Sedan 70-talet har överlevnadsgraden efter vetenskapsbaserad cancerbehandling ökat från 35% (män) och 48% (kvinnor) till drygt 70% (båda könen)
  Samtidigt har överlevnadsgraden efter alternativa cancerbehandlingar inte förändrats alls.

  Vilken metod är det som “står och stampar”?

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej Tina!
   Jag efterlyste en mer HUMAN och SNÄLLARE metod än cellgifter och strålning.
   Cellgifter är som det heter just ett GIFT som inte bara dödar cancerceller utan även friska celler och orsakar hemska biverkningar samt helt bryter ner patientens immunförsvar. Strålning ger vävnadsskador- brännskador i det område man strålar. Det i sin tur kan ge otäcka sår som ibland är svårläkta och orsakar patienten obehag och smärta. Egentligen handlar ju mitt inlägg om att se till att patienten genom kosten har ett bra immunförsvar innan, under och efter sin cancerbehandling, inte om statistik. Att alternativa behandlingars statistik inte har förändrats beror nog snarare på att man inte FÖR statistik på det. Kan knappast tänka mig att om en person berättar för sin läkare att hen blivit fri sin cancer med alternativa metoder får det dokumenterat i sin journal.

   Vänliga Hälsningar
   Mia

   Svara
  • sven Erik Nordin on

   Du får nog göra en mer kritiskt granskning av cancerstatistiken! Och varifrån har du fått uppgiften om att “överlevnadsgraden efter alternativa cancerbehandlingar inte förändrats alls”?? Presentera gärna den statistiken!

   Men om det hade varit så, skulle det tveklöst bero på skolmedicinens sätt att ignorera och förhindra alternativa behandlingar! Jag har flera exempel på att cancerpatienter som varit nära att dö av traditionell cancerbehandling (och även fått sin dödsdom av läkare) som sedan med hjälp av alternativ behandling (bl.a. sockerfri kost och tillskott av mineraler och vitaminer) blivit cancerfria. Jag är själv en av dem! Det händer att läkare AKTIVT FÖRHINDRAR patienter från att använda alternativa metoder – även när “allt hopp är ute” och patienten är på väg att dö. Big Pharmas inflytande över okunniga läkare är en tragedi som får historien om den italienske kirurgen Macchiarini att förblekna! Hans agerande var förstås i alla delar förfärligt, och de plågor han utsatte sina patienter var närmast ofattbara. Men vi skall komma ihåg, att det varje dag dör patienter i cancer – som hade kunnat räddas, om läkarna hade tillägnat sig väsentliga kunskaper utanför den “skolmedicinska boxen”. Detta är en så gräslig tragedi att man knappt orkar tänka på den! Kunskapen finns – och sprids… Men eftersom de stora läkemedelsbolagen tjänar miljarder på bl.a. cancer, så tillgriper de alla metoder för att förhindra att kunskapen sprids. Och de har astronomiska tillgångar. De använder också mer pengar för att muta läkare och myndigheter än till sin egen forskning. Den som inte tror detta kan t.ex. läsa den danske läkaren, professorn och forskaren Peter C Götzsches bok “Dödliga mediciner och organiserad brottslighet” – eller svenske docenten och oberoende forskaren Ralf Sundbergs “Forskningsfusket”. Tyvärr är de flesta av oss grundlurade – inkl. de flesta läkare. Sjukdomar som cancer, Alzheimers, Parkinson, diabetes m fl. går i de flesta fall att förebygga – och även botas. Men om den kunskapen sprids, så hotas läkemedelsindustrins inkomster… Lösningen är framför allt vår KOST!

   Svara
  • Kristina Westgren on

   Visst har cellgifterna blivit snällare. Men friskförklarad blir man nu mera efter 5 år. Vad händer det 6te? Med den statistikräkningen så räknas man inte som återinsjuknad i samma sjukdom utan man blir ny i statistiken igen. Vet i 17 om överlevnaden är högre. Bara ny statistik

   Svara
 9. Anna on

  Så bra skrivet! Jag följer Stig Bergmark här på fb, och han har alltid bra tips på hur man äter baskiskt och vad som är bästa maten för just tarmen/immunförsvaret. Följ han också så får ni massor med bra råd och tips. 👍🏻

  Svara
 10. Lina on

  Där finns en hel del som inte stämmer i din text. Vi har tusentals forskare som är någons mamma någons pappa, någons bror eller syster som arbetar som forskar i Sverige och som alla vill hjälpa till och hitta botemedel. Idag kan vi rädda många flera som insjuknat än för ca 50 år sedan. Våra grannar var båda veganer och åt nyttigt. De hade ingen ärftliga cancer med dog båda två innan de fyllt 50.

  Svara
  • Sven Erik Nordin on

   Vi har absolut “tusentals forskare” som arbetar och forskar och vill hjälpa till att hitta ett botemedel…. Tråkigt nog ger deras ansträngningar inte mycket resultat – kanske mest beroende på att de söker på fel ställe. Den enda variabel som varit konstant de senaste 50 åren (och tusentals år) är vårt genom. Så det enda vi kan veta säkert är att förklaringen till den explosiva ökningen av cancer INTE kan bero på våra gener! Och där satsar man nästan all forskning! Och att vi “idag kan rädda många fler som in sjuknat än för 50 år sedan” är knappast sant. Det är hela tiden en ökning av dödsfallen i cancer! Läs gärna följande:

   Det gigantiska bedrägeriet

   Vi hör ständigt forskare, läkare och myndigheter tala om för oss, att cancerforskningen går starkt framåt. Allt fler sägs överleva med sin cancer, och snart har vi löst ”cancerns gåta”. Nya effektiva behandlingsmetoder kommer hela tiden, och man behöver inte längre dö i cancer! Läkarvetenskapen gör hela tiden stora framsteg.

   Jasså? Hur kommer det sig då att statistiken ser ut som den gör?

   Socialstyrelsen har sedan 1958 fört statistik över cancer i vårt land, så i deras databaser finns mycket information. Problemet är, att statistiken är så uppsplittrad i undergrupper (geografiskt område, åldersgrupper, typer av cancer etc.), så det är nästan omöjligt att få en samlad bild av utvecklingen. Jag hade önskat en enkel redovisning av antalet cancerfall och antalet dödsfall i cancer under den tid statistiken omfattar.

   Jag gjorde mig därför besväret att kontakta Socialstyrelsen och framförde mina synpunkter på detta. Till min förvåning fick jag mycket snabbt ett svar, där mina önskade uppgifter fanns – både som enkla kurvor och som numeriska värden i Excel-filer. Antalet cancerdiagnoser kunde jag till sist få just från 1958 och till 2015, sedan tjänstemannen på Socialstyrelsen tjänstvilligt sökt i flera olika databaser för att få fram begärda uppgifter. Antalet dödsfall i cancer gick däremot endast att få från 1997 – av någon statistisk teknikalitet, som jag inte riktigt förstod. Det är förstås begripligt att man måste ta hänsyn till befolkningens åldersfördelning och kanske andra faktorer, men det borde man enkelt kunna kompensera för och leverera statistik för hela den aktuella perioden – om man verkligen ville ge en korrekt bild av utvecklingen.

   Nå, vad är då resultatet?

   Jo, kortfattat kan man säga att allt tal om att överlevnaden i cancer ökat dramatiskt på senare år, och att cancern är på väg att besegras tycks vara en uppenbar lögn – eller en våldsam överdrift, om man vill vara snäll!

   Antalet fall av cancer (alla former medräknade) har stigit oavbrutet i en ganska brant kurva från 1958 – och fram till och med 2014. År 2015 avviker kurvan däremot faktiskt nedåt något…

   År 1958 fick 19 408 svenskar en cancerdiagnos – 1970 var antalet cancerdiagnoser ganska exakt 27 000. Och 2015 var antalet drygt 65 000. Det är svårt att se dessa siffror som ett bevis för att kampen mot cancer varit framgångsrik! Under de senaste 60 åren har antalet fall av cancer per år i Sverige ökat med mer än 45 000 – eller med 325 %… Ingen framgångssaga precis!

   Men hur är det med dödsfallen i cancer då?

   Ja, där har vi också en ganska jämnt stigande kurva – fast mindre brant än den för nya cancerfall. År 1997 avled 22 068 svenskar i cancer, 2005 var antalet 22 698, och år 2016 var antalet döda i cancer 23 511. Alltså en ökning från 1997 med 1 443 personer. En betydligt mindre ökning alltså – men ändå en ökning! Skillnaden mellan kurvorna skulle då förstås kunna tolkas som en något förbättrad överlevnad för dem som drabbas av cancer. Men verkligen ingen dramatisk sådan! Folk dör fortfarande varje dag i cancer. I genomsnitt ungefär 65 personer dagligen – året runt!

   Vad är då anledningen till detta misslyckande? Man satsar ju i stora delar av världen massor av miljarder årligen för att ”lösa cancerns gåta” – och efter alla de år detta har skett har vi inte kommit längre!

   Jag kan se flera anledningar. Cancer är en mångmiljardindustri för de stora läkemedelsbolagen. Om man enkelt kunde bota cancer, så skulle det innebära en dramatisk inkomstminskning för dem – möjligen konkurs för några. Varför skulle de vilja undanröja en av sina största inkomstkällor? Intresset för detta är förstås obefintligt! Dessa företags oerhört cyniska inställning, där vinster hela tiden går före människoliv, har också i detalj avslöjats av personer som varit involverade i branschen – som t.ex. den danske professorn och forskaren Peter C Götzsche (i boken ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet).

   Nästa orsak är, att man hela tiden forskar i en återvändsgränd – nämligen på genetiska orsaker. Det finns en variabel som varit konstant under hela denna dramatiska utveckling av cancerincidensen – och det är vårt genom. Det är exakt detsamma i dag som för hundra år sedan! Och just där satsar man nästan all forskning! Fullkomligt ologiskt och alldeles häpnadsväckande!

   En tredje orsak är, att läkarna från första dagen på sin utbildning får lära sig, att det i princip bara finns två lösningar på medicinska problem – medicin eller kirurgi. Just beträffande cancer innebär ”medicin” två varianter – cellgifter och strålning (båda i sig cancerframkallande!).

   Alla alternativa behandlingar betraktas per definition som ”kvacksalveri”. Därför vägrar man använda t.ex. kostinterventioner och sedan århundraden kända ”naturliga” metoder för att bota cancer. Det mest skrämmande är, att läkarna i dag tycks ha glömt bort de kunskaper som den tyske professorn Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931) bidrog med, då han visade att cancerceller genom sin avvikande metabolism är extremt beroende av socker (vilket närmast kan sägas innebära att han i någon mening ”löste cancerns gåta”). I dag matas ofta cancerpatienter till och med på onkologiska kliniker med föda som är oerhört rik på socker! Därmed bidrar man till att skapa optimala förutsättningar för cancercellernas tillväxt och spridning. En dagligen pågående skandal – som kostar människor livet!

   Ytterligare en orsak kan vara, att forskarna fortfarande tycks bortse från den relativt nya disciplinen epigenetik – som förenklat innebär, att miljöfaktorer (som t.ex. vår kost) kan avgöra om vissa av våra ursprungliga gener ”slås av eller på”. De tenderar därför att misstolka mutationer i cancercellerna som primära orsaker till cancern – när de i själva verket är resultat av miljöpåverkan (kost, gifter, stress, strålning mm) – och en mellanliggande variabel (mellan en primär miljöfaktor och den uppkomna cancern).

   När det gäller det brott på kurvan över nya cancerfall, som vi kan se 2015, så är det förstås svårt att säga orsaken – eller om det verkligen är ett trendbrott som står sig. En tänkbar anledning skulle faktiskt kunna vara, att en allt större andel av befolkningen nu börjat inse, att socker är rena gödningen för cancer (liksom orsak till fetma och diabetes) och därför anpassat sin kost därefter. Det finns tecken på att det är fallet – som t.ex. att bristen på naturligt fett som smör och grädde ibland uppstått i våra butiker. Ett allt större antal framstående forskare framträder också numera och berättar om hur vi under lång tid varit utsatt för helt vilseledande kostrekommendationer från läkare, dietister och myndigheter. Möjligen kan detta nu äntligen börja få genomslag och märkas i statistiken.

   Svara
 11. Sven Erik Nordin on

  Det gigantiska bedrägeriet

  Vi hör ständigt forskare, läkare och myndigheter tala om för oss, att cancerforskningen går starkt framåt. Allt fler sägs överleva med sin cancer, och snart har vi löst ”cancerns gåta”. Nya effektiva behandlingsmetoder kommer hela tiden, och man behöver inte längre dö i cancer! Läkarvetenskapen gör hela tiden stora framsteg.

  Jasså? Hur kommer det sig då att statistiken ser ut som den gör?

  Socialstyrelsen har sedan 1958 fört statistik över cancer i vårt land, så i deras databaser finns mycket information. Problemet är, att statistiken är så uppsplittrad i undergrupper (geografiskt område, åldersgrupper, typer av cancer etc.), så det är nästan omöjligt att få en samlad bild av utvecklingen. Jag hade önskat en enkel redovisning av antalet cancerfall och antalet dödsfall i cancer under den tid statistiken omfattar.

  Jag gjorde mig därför besväret att kontakta Socialstyrelsen och framförde mina synpunkter på detta. Till min förvåning fick jag mycket snabbt ett svar, där mina önskade uppgifter fanns – både som enkla kurvor och som numeriska värden i Excel-filer. Antalet cancerdiagnoser kunde jag till sist få just från 1958 och till 2015, sedan tjänstemannen på Socialstyrelsen tjänstvilligt sökt i flera olika databaser för att få fram begärda uppgifter. Antalet dödsfall i cancer gick däremot endast att få från 1997 – av någon statistisk teknikalitet, som jag inte riktigt förstod. Det är förstås begripligt att man måste ta hänsyn till befolkningens åldersfördelning och kanske andra faktorer, men det borde man enkelt kunna kompensera för och leverera statistik för hela den aktuella perioden – om man verkligen ville ge en korrekt bild av utvecklingen.

  Nå, vad är då resultatet?

  Jo, kortfattat kan man säga att allt tal om att överlevnaden i cancer ökat dramatiskt på senare år, och att cancern är på väg att besegras tycks vara en uppenbar lögn – eller en våldsam överdrift, om man vill vara snäll!

  Antalet fall av cancer (alla former medräknade) har stigit oavbrutet i en ganska brant kurva från 1958 – och fram till och med 2014. År 2015 avviker kurvan däremot faktiskt nedåt något…

  År 1958 fick 19 408 svenskar en cancerdiagnos – 1970 var antalet cancerdiagnoser ganska exakt 27 000. Och 2015 var antalet drygt 65 000. Det är svårt att se dessa siffror som ett bevis för att kampen mot cancer varit framgångsrik! Under de senaste 60 åren har antalet fall av cancer per år i Sverige ökat med mer än 45 000 – eller med 325 %… Ingen framgångssaga precis!

  Men hur är det med dödsfallen i cancer då?

  Ja, där har vi också en ganska jämnt stigande kurva – fast mindre brant än den för nya cancerfall. År 1997 avled 22 068 svenskar i cancer, 2005 var antalet 22 698, och år 2016 var antalet döda i cancer 23 511. Alltså en ökning från 1997 med 1 443 personer. En betydligt mindre ökning alltså – men ändå en ökning! Skillnaden mellan kurvorna skulle då förstås kunna tolkas som en något förbättrad överlevnad för dem som drabbas av cancer. Men verkligen ingen dramatisk sådan! Folk dör fortfarande varje dag i cancer. I genomsnitt ungefär 65 personer dagligen – året runt!

  Vad är då anledningen till detta misslyckande? Man satsar ju i stora delar av världen massor av miljarder årligen för att ”lösa cancerns gåta” – och efter alla de år detta har skett har vi inte kommit längre!

  Jag kan se flera anledningar. Cancer är en mångmiljardindustri för de stora läkemedelsbolagen. Om man enkelt kunde bota cancer, så skulle det innebära en dramatisk inkomstminskning för dem – möjligen konkurs för några. Varför skulle de vilja undanröja en av sina största inkomstkällor? Intresset för detta är förstås obefintligt! Dessa företags oerhört cyniska inställning, där vinster hela tiden går före människoliv, har också i detalj avslöjats av personer som varit involverade i branschen – som t.ex. den danske professorn och forskaren Peter C Götzsche (i boken ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet).

  Nästa orsak är, att man hela tiden forskar i en återvändsgränd – nämligen på genetiska orsaker. Det finns en variabel som varit konstant under hela denna dramatiska utveckling av cancerincidensen – och det är vårt genom. Det är exakt detsamma i dag som för hundra år sedan! Och just där satsar man nästan all forskning! Fullkomligt ologiskt och alldeles häpnadsväckande!

  En tredje orsak är, att läkarna från första dagen på sin utbildning får lära sig, att det i princip bara finns två lösningar på medicinska problem – medicin eller kirurgi. Just beträffande cancer innebär ”medicin” två varianter – cellgifter och strålning (båda i sig cancerframkallande!).

  Alla alternativa behandlingar betraktas per definition som ”kvacksalveri”. Därför vägrar man använda t.ex. kostinterventioner och sedan århundraden kända ”naturliga” metoder för att bota cancer. Det mest skrämmande är, att läkarna i dag tycks ha glömt bort de kunskaper som den tyske professorn Otto Warburg (Nobelpriset i medicin 1931) bidrog med, då han visade att cancerceller genom sin avvikande metabolism är extremt beroende av socker (vilket närmast kan sägas innebära att han i någon mening ”löste cancerns gåta”). I dag matas ofta cancerpatienter till och med på onkologiska kliniker med föda som är oerhört rik på socker! Därmed bidrar man till att skapa optimala förutsättningar för cancercellernas tillväxt och spridning. En dagligen pågående skandal – som kostar människor livet!

  Ytterligare en orsak kan vara, att forskarna fortfarande tycks bortse från den relativt nya disciplinen epigenetik – som förenklat innebär, att miljöfaktorer (som t.ex. vår kost) kan avgöra om vissa av våra ursprungliga gener ”slås av eller på”. De tenderar därför att misstolka mutationer i cancercellerna som primära orsaker till cancern – när de i själva verket är resultat av miljöpåverkan (kost, gifter, stress, strålning mm) – och en mellanliggande variabel (mellan en primär miljöfaktor och den uppkomna cancern).

  När det gäller det brott på kurvan över nya cancerfall, som vi kan se 2015, så är det förstås svårt att säga orsaken – eller om det verkligen är ett trendbrott som står sig. En tänkbar anledning skulle faktiskt kunna vara, att en allt större andel av befolkningen nu börjat inse, att socker är rena gödningen för cancer (liksom orsak till fetma och diabetes) och därför anpassat sin kost därefter. Det finns tecken på att det är fallet – som t.ex. att bristen på naturligt fett som smör och grädde ibland uppstått i våra butiker. Ett allt större antal framstående forskare framträder också numera och berättar om hur vi under lång tid varit utsatt för helt vilseledande kostrekommendationer från läkare, dietister och myndigheter. Möjligen kan detta nu äntligen börja få genomslag och märkas i statistiken.

  Svara
 12. Mattias on

  Jag arbetar på ett läkemedelsbolag som utvecklar nya läkemedel mot olika typer av cancer och tycker det kan vara på sin plats med en kommentar.

  Det är helt korrekt att läkemedelsbolagen inte forskar på samband mellan kost och cancer. Det är privata företag som måste kunna sälja produkter, som vilket annat företag som helst. Nästan all läkemedelsforskning i världen drivs av privata företag. Däremot reagerar jag starkt emot att det skulle finnas en “konspiration” för att behålla intäkterna från gamla mediciner. Det är ett race mellan företagen att hitta nya mediciner som är mer effektiva, säkra och som ger lite biverkningar. Ett nytt läkemedel som är bättre än existerande konkurrerar ut andra läkemedel på samma marknad. Det driver utvecklingen framåt.

  Jag har egentligen ingen åsikt om sambandet mellan mat och cancer. Det är säkert så att våra matvanor kan ligga bakom en hel del cancerfall. Men att sprida att man skall behandla en existerande cancer med kost och pH-värden är väldigt olyckligt.

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej Mattias!
   Det är otroligt synd att ingen, som du säger, forskar på sambandet mellan kost- i synnerhet socker och cancer. Det borde man göra! För det finns flera studier och forskningar gjorda, bland annat i USA om socker och en ökad cancerrisk och där man dessutom sett att bland annat lymfatisk leukemi är kopplat till en snabbare död om patienten lider av diabetes- högt blodsocker. Forskning har även visat att vissa odlade cancerceller i labb växer bättre när man tillsätter socker. Så i mitt tycke tycker jag inte att man ska göda pågående cancer med socker och skräpmat innehållande mycket kolhydrater. Det är inte att behandla en existerande cancer med kost som du säger. Det är att undvika sånt som göder cancern ytterligare. Det jag menar med att äta en pH-balanserad kost är att äta mycket gröna grönsaker och undvika skräpmat, socker och kolhydrater som i kroppen omvandlas till socker.
   Vänliga Hälsningar Mia

   Svara
 13. Maria on

  Jag är då väldigt tacksam över att jag fått den traditionella behandlingen med cellgifter och strålning som räddat mitt liv( hade cervixcancer stadium 3b med spridning )
  Såklart spelar kosten in men att uppmana folk att strunta i den behandling man erbjuds i sjukvården är rent av farligt.

  Svara
 14. Peter on

  Folk skulle bara veta sanningen om dagens cancervård hur blåsta vi blir, det finns bättre alternativ som är helt utan biverkningar och ger bättre resultat. Det bara det att det förtrycks eller t.o.m undangöms av läkemedelsbranschen på grund av alla vinster det ger av den traditionella sjukvården. Kan bara säga tro inte på allt man blir matad av sjukvården det finns hopp, cancer är inte längre ett dödsbud.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Blomkålspizza med pesto, paprika och zucchini

Blogginlägg

I dag blev jag sugen på pizza och gjorde en pizzabotten på riven blomkål och ost. Det blir så himla gott och dessutom så mycket nyttigare än med brödet av pizzadeg. Mat ska vara mat och ge energi och inte vara en sockerbomb till kroppen som gör dig trött och dåsig tycker jag. Själv är […]

Värmande rödbetsgryta- Vegetarisk Bourguignon

Blogginlägg

Nu smyger kylan sig på alltmer och jag håller på att plocka undan och plantera hösten på balkongen och  funderar på hur jag ska övervintra mitt olivträd. Förra sommaren köpte jag ett ganska stort citronträd som blommade i omgångar under sommaren. På hösten tog jag in trädet och hade det i köket under en växtlampa. […]

Treveckorssallad utan socker

Basiskt

Jag passar på att frossa i råkost nu när det är så billigt med kål och rotsaker. Det är så himla gott med vitkål och vissa dagar står jag och strimlar det till frukost som jag äter med lite olivolja, citron och himalayasalt. Men andra dagar kan jag, även om jag är sugen, dra  mig […]

Någon klädd i förkläde håller en tårta dekorerad med jordgubbar och rosor

Tårta till Mors Dag

Övrigt

Det har inte blivit av att jag gjort någon tårta till mors dag i år. Jag har fullt upp med planering inför min dotters student nästa vecka och har  glömt bort mors dag i morgon. Eller glömt har jag inte gjort, men tårtan jag ska göra hinner jag först ikväll då den behöver en massa […]

Kost och vitaminer för immunförsvaret

Blogginlägg

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen igen och kör en repris då jag tycker att det är så viktigt. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter […]

Isberssallad med grapefrukt och dijondressing

Blogginlägg

Kristi Himmelsfärdsafton bjöd på  en underbar dag med härlig värme och sol och det sa bara pang så hade många träd slagit ut i skir och ljuvlig grönska under dagen. Mina barn och barnbarn kom hit till Nynäshamn, där jag bor och vi tog en promenad ut till Knappelskär, en udde i södra delen av […]

Gröna Plättar med lax och granatäpplekärnor på grått fat på vitt bord

Förslag på mat i påsk

Blogginlägg

I förra veckan såg jag tussilago, en väldigt efterlängtad liten blomma. Nu känns det som att våren är på väg och påsken som nu är i faggorna är en härlig högtid som jag verkligen ser fram emot. Ja det är pandemi och man umgås inte så mycket med andra människor, men det gör det ännu […]

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Blogginlägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att […]

Så viktig är kosten och vitaminer för immunförsvaret

Andning

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter vitaminer. Det är ett långt men läsvärt inlägg. Mia Om syra-basbalansen och varför […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)