Nu närmar sig julen med stormsteg och jag är inte riktigt beredd på det trots att min hjärna mycket väl vet. Ibland vill jag gärna skjuta på saker, men julen går inte att skjuta på. Den infaller den 24:e december varje år, vare sig man vill eller inte.
Jag sjunger just nu Stjärnjul och förra veckan var en sån där vecka då jag till slut inte visste vilken dag det var då arbete, repetitioner och konserter flöt ihop. Jag är ganska trött idag. Men premiären gick fantastiskt bra och nu längtar jag till i helgen då vi har ytterligare tre konserter.
Häromveckan testade jag att göra julbullar. Dessa är verkligen jättegoda och kommer att ingå på mitt julbord i år tillsammans med denna goda rödbetssallad:Rödbetssallad med passionsfrukt och kokos
Ha det fint!
Mia
Vegetariska julbullar ( glutenfria)
4 portioner
3 dl svarta bönor, kokta
2 dl mandelmjöl
5 dl vatten
1/2 dl fiberhusk
1 liten gul lök
1 ägg
1 tsk mald kryddpeppar
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
olja eller smör till stekning
Gör så här:
Mixa eller mosa bönorna. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Blöt händerna i vatten och forma smeten till ca 20 bullar. Provstek gärna en. Håller bullen inte ihop så ha i mer fiberhusk. Stek bullarna i smör eller olja runt om i ca 8 minuter,