Ibland är det svårt att hinna med allt som ska göras innan jul, men jag har iallafall hunnit laga dessa goda grönkålsbullar än så länge. De går snabbt och enkelt att fixa och de pryder verkligen sin plats på det gröna julbordet. Grönkål är dessutom fantastiskt nyttigt, så för dig som gillar kål är de klart något för dig. Jag bara älskar dem.
Grönkålsbullar
ca 16 st
1 rödlök, finhackad
3 dl finhackad grönkål
1 tsk agavesirap
200 g edamamebönor ( utan skida)
1 dl paranötter eller valnötter
1-2 msk fiberhusk
1/2 dl riven parmesan
örtsalt och svartpeppar.
Gör så här:
Fräs lök och den hackade grönkålen tills grönkålen mjuknar. Häll på sirap och blanda runt. Låt steka lite till.
Mixa nötterna till mindre bitar. Lägg med bönorna och mixa ytterligare. Tillsätt övriga ingredienser, örtsalt och några varv med pepparkvarnen och mixa tills allt blandas. Blöt händerna och rulla bollar av smeten. stek i olja eller smör runt om.