Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Riktig mat & hälsa

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT!
Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte gett henne något val, då hon fått en riktigt dålig diagnos om hon inte tog cytostatika.
Så här med facit i hand har jag många gånger undrat hur det skulle ha blivit om hon låtit bli cellgifter och bara försökt att läka på naturlig väg.
Hade hon åtminstone fått ett längre liv utan fruktansvärda biverkningar som cellgiftsbehandling ger? Hade cancern gått tillbaka? Hade min syster varit kvar i livet idag?
Men när man är i en sådan situation när man just fått veta att man har en dödlig sjukdom, vågar man inte experimentera. För man experimenterar i så fall med livet. Man lägger sitt liv i läkarvårdens händer. Min syster ville helst av allt läka naturligt men valde även cytostatikabehandling. Cellgifterna visade sig göra cancern mer aggressiv och fick den att växa fortare. Jag har många gånger tänkt att sjukvården, cellgifterna, tog livet av min syster. För varför stoppar man inte en cellgiftsbehandling när man ser att cancermarkörerna ökar eller när människor nästan mister livet för att immunförsvaret blir så svagt? När människor blir så svaga att de måste sövas ner för att klara livet? Varför kör man bara på med fler cellgiftsbehandlingar? Cellgifter biter dessutom inte så bra på metastaser.

Varför upptäcks inte ett botemedel mot cancer?
Varför står man och stampar på samma ställe som för 50 år sedan där sjukvården endast erbjuder operation, cellgift och strålning som alternativ? Det samlas in miljontals kronor genom cancergalor, cancerfonder och så vidare varje år, men ändå har man inte hittat ett snällare och mildare alternativ eller något som botar cancer?
Men Läkemedelsindustrin som tjänar miljarder varje år, vill inte sluta tjäna pengar på människors ohälsa.
Tänk vad mycket PENGAR det ligger i sjukdomar som cancer.
Ta till exempel mannen som gick ut i kvällstidningarna och berättade om att han blivit fri sina hjärntumörer med ett alternativt och harmlöst medel. Ja, jag hann faktiskt läsa inslaget innan de ändrade i texten. För "Någon" la nämligen sin sin näsa i blöt och förbjöd dem att skriva om vilket preparat som botat honom. Något nytt som eventuellt botat hjärncancer får man inte skriva om trots att vi i Sverige har yttrandefrihet. Sen gjorde myndigheter razzia på olika företag som sålde preparatet och förbjöd dem att sälja. Kanske man först måste forska på och bevisa att det var preparatet som botade hjärntumörerna, kanske vill man läkemedelsklassa preparatet, eller så vill man inte anamma att något så harmlöst kan bota cancer, för då tjänar de ju inga pengar. Och vi människor i Sverige får ju inte bestämma själva vad som är bra för oss.
Läs mer om vad jag tycker om cancervården här: Den Sjuka Cancervården

Min syster fick diagnosen tjocktarmscancer hösten 2016.
Hon hade även metastaser i buken, båda sidor av levern och i båda lungorna.
Jag minns att hon redan hösten innan cancern upptäcktes berättade att att hon trodde att hon hade hemorrojder för hon hade det besvärligt med toalettbesöken. Jag tyckte att hon skulle uppsöka läkare, men det gjorde hon inte. Hon lät det vara tills hon kände en stor knöl utanpå magen vid ena äggstocken året därpå.

- Jag vill inte ta cellgifter, men jag vågar inte låta bli, sa hon.
-Vad ska jag göra? Vad tycker du?
Jag kan råda i mycket, men när det gäller en människas liv vill jag inte  påverka, men jag sa: Det är din kropp, det är du som bestämmer. Men under tiden du bestämmer dig för hur du ska göra, börja med att stärka din kropp så att du klarar av behandlingen bättre. Du måste först öka immunförsvaret.

Min syster började äta vitaminer och mineraler, basade kroppen, det vill säga, tog bort allt försurande ur kosten som socker, kolhydrater, kött och mejeri. Läs mer här: Cancerceller livnär sig på socker
Hon drack citronvatten,  rödbetsjuice, mungbönsvälling, Paud`arco-te, Chaga-te, åt gurkmeja och även CBD-olja och både intog och gjorde omslag på magen med bitterörter som maskros. Jag överöste henne med recept på vegetarisk mat, rawfood och på grönsaker som basar kroppen.
Hon mådde jättebra och fick tillbaka orken, lystern i huden och i håret och gick upp i vikt. Så bra hade hon inte mått på länge och hon kunde känna att knölen i magen faktiskt minskat.

Hennes val blev att påbörja en första cellgiftsbehandling.
Hon mådde mycket dåligt av behandlingarna och kräktes och blev sängliggande i flera dagar. Samtidigt som immunförsvaret gick ner, ökade också cancermarkörerna.

Efter behandlingen som skedde i perioder under våren 2017, ökade cancermarkörerna istället för att minska.
Sommaren 2017 blev hon mycket sämre. Cancermarkörerna låg då på flera hundra.
Hon valde själv att göra uppehåll med behandlingarna, för hon vågade inte ta dem, och fortsatte sin diet hela tiden. På hösten kände hon sig bättre och inte alls så sjuk som hon kanske borde ha känt sig. Hon var pigg och i farten och man kunde inte tro att hon hade cancer.

Till jul 2017 övertalade läkaren henne åter igen att påbörja en ny cytostatikabehandling. Min syster var tveksam eftersom hon blev så dålig och egentligen ville hon inte. Hon mådde så bra just då, men läkaren sa att hon utan behandling bara hade några månader kvar i livet. Hon fick välja mellan att ta cellgifter eller dö. De opererade in en venport  under huden för upprepade behandlingar i blodet och angående illamåendet sa läkaren att det inte är så ofta egentligen som man kräks av cellgifter
-Det sitter bara i ditt huvud sa hon!
Otroligt opsykologiskt av läkaren att uttrycka sig så.
Jag menar att det är ofta patienter som får cellgifter mår illa och kräks under behandling eftersom att det står som en  väldigt vanlig biverkning.
(Illamående av cellgifter beror till stor del av skador i mag-tarmkanalens slemhinna, vilket förorsakar frisättning av serotonin, vilket i sin tur stimulerar kräkcentrum i hjärnan via vagusnerven.)

Medicinen hon fick utskriven för att slippa kräkas under cellgiftsbehandlingen heter Haldol 
Jag kollade upp det här läkemedlet i FASS och fick se att det var en medicin mot psykotiska tillstånd som schizofreni, och bipolära sjukdomar men som även visat sig motverkar illamående vid cytostatikabehandlingar.

Biverkningarna på Haldol var inte att leka med!
Exempelvis kan Haldol orsaka problem med hjärtat, problem med kroppsrörelser eller rörelser i armar och ben samt malignt neruroleptikasyndrom: Förhöjd kroppstemperatur, rigiditet (styvhet) och förändrad medvetenhet, samt allvarliga allergiska reaktioner och blodproppar. Det stod också att man måste vara medveten om biverkningarna efter som att man kan behöva omedelbar läkarvård.

Detta preparat skriver man alltså ut till svårt sjuka och redan svaga cancerpatienter som dessutom ligger hemma under sin behandling utan större uppsikt av sjukvården.
Min syster vågade inte trotsa läkaren trots information om biverkningar, utan tog tabletterna. Efter bara en stund sa hon att hon kände sig  konstig och behövde gå och lägga sig. Hon försökte stå upp och gå men benen ville knappt bära henne. Hon kunde inte se, knappt prata eller knappt röra sig. Temperaturen steg snabbt till 40 grader och hon var säker på att hon skulle dö.
Vår mor som är homeopat fick dock i henne Echinalin- ett homeopatmedel som faktiskt tog ner febern . Efter ambulansfärd till sjukhuset kunde man knappt ta blodprover för de fick inte ut något blod. Hela kroppen krampade. Det visade sig sen att hon hade en sänka på 200.

När jag pratade med min syster dagen efter, sa hon det var homeopatmedlet som räddat hennes liv den gången.
Hon var övertygad att hon annars skulle ha dött den kvällen.
Hon tog aldrig mer cellgifter efter det. Det var efter dessa två sista cellgiftsbehandlingarna som cancern blev mer aggressiv. Hon hade en cysta i magen som på mycket kort tid växte sig större.
Tillslut såg hon ut som om hon var gravid i sjunde månaden. Den vätskefyllda Cystan- metastasen var 18 cm i omkrets och innehöll cancer. Hon blev allt sämre och allt mer svag, och orkade inte längre hålla kvar vid sin diet, och tillslut var hon så sjuk att hon lades in på hospis. Och det var där hon kom till insikt fjorton dagar innan hon gick bort, att hon skulle dö. Hon som kämpat mot cancern, varit så positiv och levnadsglad. Jag tror att hon slutade kämpa när insikten kom över henne.

Min upplevelse om min systers sista dagar i livet: Jag älskar dig och ett hjärta

 


25 comments on “Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

 1. Karin W on

  Ja det är förunderligt att cancerforskningen inte kommit längre! Det är ju samma gammaldags behandlingar. Och hur kan man lverhuvud taget erbjuda cellgifter i tron att cancercellerna KANSKE slås ut före de friska cellerna i kroppen. Hoppas innerligt att Nobelpriset och immunterapi kan innebära en positiv utveckling som bryter dödlägen i forskningen. Mvh Karin

  Svara
  • Linus on

   “Inte kommit längre”, den har kommit väldigt långt helt ärligt och det är långt ifrån gammaldags, förr i tiden fick cancerpatienter andas in senapsgas, vilket är extremt inhumant.
   Problemet är bara att orsaken till cancer hör ihop med kroppens åldrande (skapandet av nya celler där det sker fel), det är inte ett virus eller en bakterie.
   Cellgifter är en av de sista utvägarna man får, och riskerna med det är tydligt upplagda av doktorer. Det är ett val patienten får göra efter den vet vad det kan innebära att ta cellgifter.

   Sedan har det skett flera fall där cancern fallit tillbaka utan någon kopplad anledning innan det stadiet eller i ett fåtal fall efter det stadiet när patienter vägrat cellgifter, finns inga kopplingar som ännu gjorts till varför detta sker.

   Tycker folk borde läsa på mer om cancer och hur behandlingar genom historian varit, även hur cellgifter funkar och varför/när man ger det, även inse att man aldrig är tvingad på något sätt till en behandling eller medicin, du har alltid rätten att vägra vård i den mån man vill.

   Mvh Linus

   Svara
 2. Dennis on

  Hej Mia Hagenmalm! Läst mkt av vad Du skriver,anser att socker,surt PH-värde mm = inflammatoriska kroppar är något som utan tvivel orsakar många livsstilssjukdomar, att påstå något annat krävs en lobbyist till😠Jag har en fråga till Dig, mannen som led av en hjärntumör använde ett ämne som försvann, men Du hann med att läsa innan saken begravdes av någon, därefter razzior för att få “det” att försvinna!!! Frågan lyder: vad var det för ämne? Vill veta om möjligt! Tack på förhand! Mvh Dennis

  Svara
   • Lotta Zachrison on

    Hej Mia, det går fortfarande att köpa CBD olja. CBD hjälper kroppen att läka.
    Får beklaga din systers bortgång, blev glad när du skrev att hon tog CBD och hoppades på ett positivt slut. Blir så ledsen att läkarna tvingar patienterna dessa hemska mediciner.

    Svara
    • Mias mat- och bakblogg on

     Hej!
     Tack!
     Det är så mycket olika information om CBD-olja och om det får säljas osv. Jag hoppas verkligen att det inte blir förbjudet.
     Min syster hade dock väldigt väldigt spridd cancer och metastaser när den upptäcktes. Jag tror dock att CBD-olja och allt annat alternativt hon intog förlängde hennes liv.
     Hälsningar Mia

     Svara
 3. Margareta on

  Läkemedelsbiverkningar är den tredje största dödsorsaken! Själv undviker jag insulinhöjande kost så mycket som jag kan (läs kolhydrater). Insulin ökar IGF1, ett tillväxthormon i levern som i sin tur kan få cancerceller att föröka sig. Varför pratar ingen om att förebygga cancer?

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej Margareta!
   Socialstyrelsen och andra myndigheter som exempelvis Livsmedelsverket borde verkligen gå ut och varna om socker och kolhydrater som orsakar så många av våra välfärdssjukdomar som uppstår av inflammationer i kroppen. Socker är ett gift och cancerframkallande liksom tobak.
   Hälsningar Mia

   Svara
 4. Jaana Saarisilta on

  Så sorgligt.Hon blev befriad till slut från all smärta. Man ska inte vara rädd för döden för den är en befrielse . Du får minnas de ljusa stunderna med din syster. Vila i frid och skicka en signal till syster via stjärnhimlen🙏Mvh Jaana

  Svara
  • Maria on

   Beklagar förlusten över din syster. Jag har själv gått igenom cancer i tjocktarmen. Cellgifterna var jobbiga och biverkningarna ännu jobbigare lång tid efter. Först nu, ca ett år att jag avslutade sista behandlingen som jag sakta börjar piggna till. Jag skriver för att jag bara vill informera om att cbd-droppar kan hjälpa vid viss typ av cancer men förvärra annan typ av cancer. Man behöver verkligen läsa på så att man vet vad man gör! Finns nån grupp på Facebook som har tagit upp detta. Livet handlar inte enbart om att överleva. Det är inget värt om man inte kan leva det. Skulle jag få cancer igen kommer jag inte att gå in i behandling via sjukvården. Ibland måste man också bara gilla läget. Bara ta vara på den tid man har kvar på bästa sätt.
   Kram /Maria

   Svara
 5. majsan on

  Så många gånger har jag tänkt just detta. De som får cancer blir oftast jättesjuka när de börjar sin behandling. Men vem vågar säga något om detta? Inte i alla fall en som inte alls har någon insikt i sjukvården, bara tankar. Men så cyniska kan vi människor väl ändå inte vara, hoppas jag. Men tycker ju också att den som kunde hitta ett botemedel för cancer skulle bli rik?? Eller är det inte så? Tre av mina närmaste vänner har jag mist till denna hemska sjukdom.

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej!
   Ja jag delar också bara med mig av mina tankar, men tycker som du. Det är ju bara så att människor blir sjukare av att behandlas med cellgifter. Jag har sett det sååå många gånger.

   Hälsningar Mia

   Svara
 6. Sinikka Wall on

  Hej. Jag får cytostatika behandling. Har INTE mått något illa. Inget ont. En stor trötthet dock. Sover ett par tre gånger om dagen c:å en timme. Annars mår jag bara bra. Sinikka

  Svara
 7. Akatrin Åman on

  Hej!
  Min pappa levermetastaser minskade med hälften med cellgiftsbehandling. Fyra ggr varannan vecka. Ett fantastiskt resultat, tyckte läkaren. Tror även att forskning gått framåt jämfört med 25 år sen, då hade han inte fått nån behandling alls. Med vänlig hälsning, Katrin

  Svara
 8. Maria on

  Beklagar förlusten över din syster. Jag har själv gått igenom cancer i tjocktarmen. Cellgifterna var jobbiga och biverkningarna ännu jobbigare lång tid efter. Först nu, ca ett år att jag avslutade sista behandlingen som jag sakta börjar piggna till. Jag skriver för att jag bara vill informera om att cbd-droppar kan hjälpa vid viss typ av cancer men förvärra annan typ av cancer. Man behöver verkligen läsa på så att man vet vad man gör! Finns nån grupp på Facebook som har tagit upp detta. Livet handlar inte enbart om att överleva. Det är inget värt om man inte kan leva det. Skulle jag få cancer igen kommer jag inte att gå in i behandling via sjukvården. Ibland måste man också bara gilla läget. Bara ta vara på den tid man har kvar på bästa sätt.
  Kram /Maria

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Värmande rödbetsgryta- Vegetarisk Bourguignon

Blogginlägg

Nu smyger kylan sig på alltmer och jag håller på att plocka undan och plantera hösten på balkongen och  funderar på hur jag ska övervintra mitt olivträd. Förra sommaren köpte jag ett ganska stort citronträd som blommade i omgångar under sommaren. På hösten tog jag in trädet och hade det i köket under en växtlampa. […]

Treveckorssallad utan socker

Basiskt

Jag passar på att frossa i råkost nu när det är så billigt med kål och rotsaker. Det är så himla gott med vitkål och vissa dagar står jag och strimlar det till frukost som jag äter med lite olivolja, citron och himalayasalt. Men andra dagar kan jag, även om jag är sugen, dra  mig […]

Någon klädd i förkläde håller en tårta dekorerad med jordgubbar och rosor

Tårta till Mors Dag

Övrigt

Det har inte blivit av att jag gjort någon tårta till mors dag i år. Jag har fullt upp med planering inför min dotters student nästa vecka och har  glömt bort mors dag i morgon. Eller glömt har jag inte gjort, men tårtan jag ska göra hinner jag först ikväll då den behöver en massa […]

Kost och vitaminer för immunförsvaret

Blogginlägg

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen igen och kör en repris då jag tycker att det är så viktigt. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter […]

Isberssallad med grapefrukt och dijondressing

Blogginlägg

Kristi Himmelsfärdsafton bjöd på  en underbar dag med härlig värme och sol och det sa bara pang så hade många träd slagit ut i skir och ljuvlig grönska under dagen. Mina barn och barnbarn kom hit till Nynäshamn, där jag bor och vi tog en promenad ut till Knappelskär, en udde i södra delen av […]

Gröna Plättar med lax och granatäpplekärnor på grått fat på vitt bord

Förslag på mat i påsk

Blogginlägg

I förra veckan såg jag tussilago, en väldigt efterlängtad liten blomma. Nu känns det som att våren är på väg och påsken som nu är i faggorna är en härlig högtid som jag verkligen ser fram emot. Ja det är pandemi och man umgås inte så mycket med andra människor, men det gör det ännu […]

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Blogginlägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att […]

Så viktig är kosten och vitaminer för immunförsvaret

Andning

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter vitaminer. Det är ett långt men läsvärt inlägg. Mia Om syra-basbalansen och varför […]

Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)