Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt.
Här kommer ett recept på svenska primörer med asiatisk touch.
4 pannkakor
2,2 dl mjölk
1 ägg
kokosolja till stekning
500 g skalade räkor
1/2 gurka i bitar
3 st vårlökar i strimlor
1 knippe rädisor, i skivor
1 dl basilika, finhackad
1/2 finhackad chili
1 msk kokossocker
1 msk fisksås
Sallad:
Blanda allt i en skål.
Finhacka kryddorna och chilin. Rör samman limesaft med chili, kokossocker och fisksås tills kokossockret löst sig och tillsätt sedan kryddorna. Häll dressingen över salladen.
Stek 2 dl maskrosknoppar i smör eller kokosolja utan smak ca 3 minuter eller tills de mörknat något. Salta lätt och pressa över lite citron. Ställ åt sidan
Lägg salladen på pannkakorna. Toppa med maskrosknoppar, ärtskott och ätbara blommor.