Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Riktig mat & hälsa

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att inte bege sig ut någonstans om man inte måste. Men lamporna blinkar här hemma så kanske går strömmen innan middagen står på bordet ikväll.

Jag har suttit framför datorn i timmar idag. Jag söker nytt arbete och fastande i en ansökan där man skulle spela in en video och berätta om varför man söker detta arbete och vad man är bra på. Inga problem alls egentligen, men så fort jag tryckte på inspelning kom jag av mig. Att det ska vara så svårt att få fram rätt ord. Men blev nervös på något sätt när jag skulle få till en bra audition  på en minut.

Om några veckor är det våffeldagen men jag jag brukar göra våfflor året runt. De här goda sötpotatisvåfflorna gör  jag ibland som brunch på helgerna när jag inte har bråttom och kan sitta länge och njuta av en god frukost-lunch.

Istället för vetemjöl i smeten använder jag sötpotatis och ägg. Självklart kan man välja pålägg efter egen smak, men jag älskar avokado. Avokado är sprängfull av näringsämnen som är bra för kroppen, hjärta och kärl. Den innehåller fibrer vilket är bra för magen och matsmältningen och främjar tarmarnas funktion. Avokado kan också hjälpa att sänka det onda kolesterolet. Dessutom innehåller frukten proteiner, vitaminer, mineraler,antioxidanter, flera essentiella aminosyror och Omega-3.

Sötpotatisvåfflor med avokado, ägg och spenat
2 våfflor
1 stor sötpotatis
1 msk kokosolja
4 ägg
1 avokado
2 grabbnävar färsk spenat
2 krm salt
1 krm paprikapulver
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Riv sötpotatis och mixa med olja och två ägg till en smet. Blanda i salt peppar och paprikapulver. Smörj ett varmt våffeljärn ordentligt och lägg smeten och pressa försiktigt. Grädda våfflorna gyllenbruna, det tar en stund. Stek spenat. Stek två ägg och skär upp avokado.  Skär de båda våfflorna på mitten. Toppa ena halvan med avokado, ägg och spenat. Krydda eventuellt med lite örtsalt och lägg över den andra halvan av vofflan

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Gröna Plättar med lax och granatäpplekärnor på grått fat på vitt bord

Förslag på mat i påsk

Blogginlägg

I förra veckan såg jag tussilago, en väldigt efterlängtad liten blomma. Nu känns det som att våren är på väg och påsken som nu är i faggorna är en härlig högtid som jag verkligen ser fram emot. Ja det är pandemi och man umgås inte så mycket med andra människor, men det gör det ännu […]

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Blogginlägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att […]

Så viktig är kosten och vitaminer för immunförsvaret

Andning

Jag skrev en artikel i tidningen Hälsofrihet och nu lägger jag upp den här i bloggen. Den handlar om kost och vitaminer och om varför det är så viktigt för immunförsvaret vad vi äter. Och varför det är viktigt att vi äter vitaminer. Det är ett långt men läsvärt inlägg. Mia Om syra-basbalansen och varför […]

Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Svenska läkare kan stoppa viruset med zink och probiotika

Blogginlägg

En rad kända läkare,Bland annat Anders Milton, läkare och före detta ordförande och VD för Sveriges läkarförbund, Johan Brun, läkare och före detta medicinsk chef för Pfizer Sverige och Johan de Faire, kemist, Jan Ståhlberg och Per Berglund arbetar just nu med ett preparat som tros lindra symtomen hos covid-19-drabbade patienter och gör att de […]

Lysiner mot virus och bakterier-framtidens antibiotika?

Blogginlägg

Jag såg ett väldigt intressant program på UR-play om antibiotikaresistens och forskning med nya metoder för att kunna  angripa resistenta bakterier. Vi har alla bakterier  både på och inom oss. Bakterier  finns runt omkring oss, och faktiskt i  hela vår miljö. Några av dem gör oss sjuka, men många är också nyttiga bakterier som håller oss […]

Allvarligare fall av covid-19 vid höga pollenhalter?

Blogginlägg

I ett  inlägg i läkartidningen.se debatt, skriver idag Terje Lie, specialistläkare, klinisk fysiologi på Salgrenska universitetssjukhus i Göteborg och Åslög Dahl, fil, dr, biolog och ansvarig för Pollenlaboratoriet vid Göteborgs universitet, att luftburen pollen har potential att öka antalet dödsfall  för coronavirus och ge allvarligare covid-19-infektion.Man har jämfört data med antalet rapporterade fall av covid-19 dödsfall […]

Alternativ egenvård i blåsväder

Alternativ egenvård i blåsväder

Blogginlägg

Jag har varit  dålig på att blogga ett tag, men nu måste jag! I helgen läste jag  en artikel i Expressen  som gjorde mig ordentligt upprörd. Läs artiklen här Det är inte första gången som Expressen med Anna Bäsén i spetsen ger sig på alternativa hälsoprofiler. Här sågar man en hel bransch vid fotknölarna och kallar […]