Riktig mat & hälsa

Amerikanska äppelpannkakor

Trots att det fortfarande är väldigt grönt i naturen kan man-iallafall jag, lite förvånat ana att hösten är på väg. Kvällarna är mörkare och det känns kyligare ute. För mig känns det lite snopet  för jag känner mig  snuvad på sommaren i år. Det är  som att kroppen liksom fortfarande väntar på sol och värme och på de där underbara, ljumma sommarkvällarna i augusti som aldrig  kom. Soligt har det förvisso varit, men det har inte varit särskilt varmt i mitt tycke.

Även om jag inte gillar hösten lika mycket som vår och sommar, tycker jag iallafall om höstens alla vackra, sprakande färger och den höga klara luften. Jag blir också helt lyrisk och nästan salig över att det finns så mycket gott att skörda i skog och natur på hösten, som svamp, grönsaker, bär och frukt. Så idag tänkte jag bjuda på min frukost som var riktigt goda, fluffiga pannkakor smaksatta med härliga nyplockade höstäpplen.

Ha det fint!

// Mia

AMERIKANSKA ÄPPELPANNKAKOR
(Glutenfria) ca 4 st

2 dl havremjöl
0,5 dl bovetemjöl
2 dl havremjölk
1,5 tsk kanel
1 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 liten nypa salt
2 äpplen
Smör eller kokosolja till stekning

( mixa havregryn fint i en mixer så får du havremjöl)

Gör så här:
Mixa alla ingredienser utom äpple till en fin och jämn smet. Låt svälla ca 10 minuter.
Riv äpplena grovt och blanda ner i smeten.
Värm upp en stekpanna med smör eller kokosolja och klicka ut smeten i pannan. Stek pannkakorna på medelvärme.

Servera med frukt eller bär.