Annons
Annons

Amerikanska pannkakor på mandelmjöl och kokosgrädde!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
24 maj, 2013
Amerikanska pannkaor enl. LCHF med vispad grädde och hallon på ett grått fat

Jag måste bara dela med mig här av min dotters frukost i morse som bestod av amerikanska pannkakor i LCHF style. Smakade en liten bit. De var så goda! Kommer absolut göra dem igen. Använde mig av kokosgrädde, vilket passade utmärkt i dessa små godingar.

Amerikanska pannkaor enl. LCHF med vispad grädde och hallon på ett grått fat
Foto: Mia Hagenmalm

Amerikanska pannkakor med mandelmjöl.
6 små pannkakor:
1 dl mandelmjöl

Annons

1 dl kokosgrädde
1 tsk bakpulver
3 tsk fiberhusk
2 ägg
1 krm kardemumma
1/2 krm salt
Rapsolja till stekning

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser och låt svälla några minuter. Klicka ut sex små plättar i stekpannan och smeta ut dem till en rund pannkaka. Stek på medelhög värme tils de stelnat, och vänd dem sen. Servera med bär och eventuellt vispad grädde.

I morgon ska jag åka och fira mors dag hos min mamma som även fyllde år i går. Kommer att baka en tårta, som inte innehåller socker och vetemjöl till henne. Lägger ut den på bloggen under morgondagen.

Ha en trevlig fredag!/ Mia 🙂

Annons
Annons