Riktig mat & hälsa
Chiapudding och smoothie i ett glas

Chiapudding med mangosmoothie

Visst börjar man ana våren i luften? Det härliga vårljuset, solens värmande strålar och vårlökarna som börjar leta sig upp i rabatterna. Jag har iallafall fått vårkänslor även om det fortfarande är kallt i luften.

Det var länge sedan jag gjorde chiapudding och i morse stod jag och velade om jag skulle göra det eller en smoothie. Men varför vela egentligen när man kan äta båda?  Jag gjorde helt enkelt en chiapudding och hällde smoothie över. Så himla gott!

Ha en trevlig helg!

Mia

Chiapudding med solgul mangsmoothie
2 glas
2 dl havregrädde
4 msk chiafrön

Mangosmoothie
1,5 dl färskpressad apelsinsaft
1/2 banan
1,5 dl frysen mango
0,5 msk riven ingefära

Gör så här:
Mät upp 1 dl havregrädde i vardera glas. Blanda ner 2 msk chiafrön i varje glas. Låt stå kallt minst en timme.
Efter en timme, mixa ingredienserna till smoothien. Fördela över chiapuddingen.
Njut! 🙂

 


Glutenfria Blåbärsscones i en blå skål

Glutenfria blåbärsscones

Nu är skogen full av blåbär. Det ska man ta tillvara tycker jag.

Jag har plockat massor och fryst in, för jag hinner inte göra något av dem innan semestern. Eller jag har semester men står i startgroparna för att åka. Men i allt stök med packning och så vidare bakade jag dessa goda scones till min frukost i morse. Så goda varma direkt från ugnen, med bara smör på.
Det blir nog fler recept med blåbär när jag kommer hem.

Ha det bra!
Mia

Blåbärsscones 2-3 stycken
1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk bananmjöl eller kokosmjöl
1/2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl frysta blåbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Mosa bananen och blanda med ägget.
Blanda de torra ingredienserna ordentligt med en gaffel i en egen skål. Blanda samman bananmoset med de torra ingredienserna. Rör med blåbär. Klicka ut 2 till 3 stycken scones på ett bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen ca 10-15 minuter tills de har en fin färg.