Annons
Annons

Blåbärscurd! Super ihop med något chokladigt!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
30 december, 2013
Chokladtryffeltårta med blåbärskräm på en tallrik.

Jag höll på att glömma desserten. Har du sett receptet på min härliga karamell och chokladtryffeltårta som jag gjorde innan jul? den blev succè ! Så ljuvligt, underbart god! Mums! Vill man ha det lite så där extra festlig, kan man ju istället för att servera den med grädde göra en lite mer spännande kräm på blåbär. Nu gör sig inte bilden, den blev inte bra, men smaken var det inget fel på kan jag lova.

Chokladtryffeltårta med blåbärskräm på en tallrik.
Foto: Mia Hagenmalm

Blåbärskräm
200 g färska eller frysta tinade blåbär
3 ägg

Annons

1 1/2 dl surkin melis
100 g smör

Gör så här:
Vispa ägg och sukrin melis i en kastrull. Lått sjuda på svag värme. Det får absolut inte koka, för då blir det grynigt. Mixa blåbären fint och tillsätt dem i äggkrämen. Rör ner smöret så att det smälter. Sila såsen genom en finmaskig sil, så att du får en slät kräm. Låt krämen bli kall. Servera till chokladtårta, kladdkaka eller något annat chokladigt.

Eller, om du hellre vill ha något fruktigt och lätt till efterrätt kanske ingefärskokta päron passar bättre?

Två päron på ett fat. En flaska med sås och en skål med vispad grädde på ett vitt bord
Foto: Mia Hagenmalm

Ingefärsinkokta päron:
4 portioner:
4 st päron
6 dl äppeljuice, osötad
(2-3 msk sukrin)
1 dl ingefära i tunna skivor
1/2 tsk vaniljpulver ekologisk
3 msk arrowrot
4 1/2 msk vatten

Gör så här:
Koka ingefära i äppeljuicen ca 10 minuter. Ta upp ingefäran. Skala päronen och koka dem i ingefärssåsen ca 15 minuter. Om inte juicen täcker päronen, tänk på att vända dem så att alla sidor blir kokta. Ta upp päronen och låt svalna. Rör ut arrowrot med vatten och red av såsen. Smaka av med lite vaniljpulver. Låt kallna.
Ringla ingefärssåsen över päronen. Servera med vispad grädde.

Må så gott! Mia

 

Annons
Annons