Riktig mat & hälsa

Goda sötpotatisvåfflor med avokado och ägg

Just nu längtar jag vansinnigt mycket efter våren men idag blåser det rejält, så det är ganska mysigt att sitta inomhus och lyssna på vinden som riktigt viner runt knutarna och se snön vräka ner utanför fönstret. SMHI utfärdar klass 1- och 2 -varning för starka stormbyar och snöoväder så det är nog lugnast att inte bege sig ut någonstans om man inte måste. Men lamporna blinkar här hemma så kanske går strömmen innan middagen står på bordet ikväll.

Jag har suttit framför datorn i timmar idag. Jag söker nytt arbete och fastande i en ansökan där man skulle spela in en video och berätta om varför man söker detta arbete och vad man är bra på. Inga problem alls egentligen, men så fort jag tryckte på inspelning kom jag av mig. Att det ska vara så svårt att få fram rätt ord. Men blev nervös på något sätt när jag skulle få till en bra audition  på en minut.

Om några veckor är det våffeldagen men jag jag brukar göra våfflor året runt. De här goda sötpotatisvåfflorna gör  jag ibland som brunch på helgerna när jag inte har bråttom och kan sitta länge och njuta av en god frukost-lunch.

Istället för vetemjöl i smeten använder jag sötpotatis och ägg. Självklart kan man välja pålägg efter egen smak, men jag älskar avokado. Avokado är sprängfull av näringsämnen som är bra för kroppen, hjärta och kärl. Den innehåller fibrer vilket är bra för magen och matsmältningen och främjar tarmarnas funktion. Avokado kan också hjälpa att sänka det onda kolesterolet. Dessutom innehåller frukten proteiner, vitaminer, mineraler,antioxidanter, flera essentiella aminosyror och Omega-3.

Sötpotatisvåfflor med avokado, ägg och spenat
2 våfflor
1 stor sötpotatis
1 msk kokosolja
4 ägg
1 avokado
2 grabbnävar färsk spenat
2 krm salt
1 krm paprikapulver
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Riv sötpotatis och mixa med olja och två ägg till en smet. Blanda i salt peppar och paprikapulver. Smörj ett varmt våffeljärn ordentligt och lägg smeten och pressa försiktigt. Grädda våfflorna gyllenbruna, det tar en stund. Stek spenat. Stek två ägg och skär upp avokado.  Skär de båda våfflorna på mitten. Toppa ena halvan med avokado, ägg och spenat. Krydda eventuellt med lite örtsalt och lägg över den andra halvan av vofflan