Riktig mat & hälsa

Den ”sjuka” cancervården

Få sjukdomar skrämmer oss mer än cancer!
Men faktum är att vi alla kan ha haft cancer utan att ha haft en minsta aning om det. Det är nämligen ett medicinsk faktum att cancerceller under våra liv ambulerar omkring i kroppen.
I normala fall kan kroppens immunförsvar själv göra sig av med dessa cancerceller. Kroppens självläkande förmåga är fantastisk
och immunförsvaret spelar en stor avgörande roll i försvaret mot sjukdomar och även cancer.
Det finns många friska före detta cancersjuka som genom att lägga om sin kost och prövat alternativa behandlingar, som tagit hand om sig själva både psykiskt och fysiskt faktiskt blivit friska både med och utan sjukvårdens hjälp. Men på det örat vill inte myndigheterna lyssna.

Idag 2017 när var tredje människa får cancer och alla drabbas, tycker man att sjukvården skulle ha kommit längre.
Ändå står de och stampar på samma ställe som för över 50 år sedan, där man endast erbjuder en krigsföring av cellgifter och strålning utan alternativa behandlingar. Cellgifter inte bara dödar cancerceller. Det dödar även friska celler.
Jag tycker att det är märkligt. Så mycket pengar som samlas in till forskning varje år. Har man verkligen inte hittat någon snällare och effektivare metod att stoppa cancer? Jag tror faktiskt att man har det, men Läkemedelsindustrin som gjort och gör miljardvinster på läkemedel vill inte sluta tjäna pengar på sjuka människor. Svenska läkare får heller inte pröva annan cancerbehandling än kirurgi, strålning och cellgifter. De har bara fått lära sig att föreslå kemiska läkemedel och kirurgi.

Jag skulle vilja öppna ögonen på myndigheter. Vända deras snedvridna och negativa syn på naturlig, alternativ vård och behandling de kallar kvacksalveri. Varför kan man inte samarbeta?
Jag vill inte avråda någon att inte gå på vårdens linje när det gäller cellgifter och strålning, men jag skulle vilja se ett modernare tänk, där vetenskapen tar till sig det faktum av att vår nutida kost spelar stor roll för hur vi mår. Vi äter snabbmat, färdigmat och processad mat som inte innehåller den näring våra kroppar behöver.
Vi får heller inte längre i oss livsviktiga bakterier för vårt immunsystem från naturen eller maten.
Detta slår ut vår tarmflora och det är just i magtarmkanalen
och till största delen i tjocktarmen vårt immunförsvar sitter.
Modern matproduktion innehåller bakteriefientliga besprutningsrester, man pastöriserar maten, packar i skyddad atmosfär, besprutar maten med växtgifter och snabbproducerar grödor på näringsfattiga jordar.
Utarmade jordar och export, gör så att maten blir näringsfattig på vitaminer och mineraler. (Den här dokumentären som gick på svt i våras borde varje människa se : Sista skörden

Vi lever även i en stressad miljö och vårt immunförsvar påverkas djupt av vårt sinneslag och känsloliv, i synnerhet negativa känslor vid en djup känslomässig konflikt eller vid djup oförätt och orättvisa.
En deprimerad människa eller en människa i djup sorg har en benägenhet att även bli fysiskt sjuk.

En älskad närstående till mig har cancer.
Eftersom att jag lever sida vid sida med sjukdomen, kan jag inte låta bli att ge sjuk- och cancervården en känga, för jag blir så förbannad på att ingen onkolog ger några specifik information eller råd gällande kosten eller hur man som cancersjuk bör leva. När hon frågat om hon ska ändra sin kost, har de bara skakat på huvudet
och sagt att hon ska äta som vanligt. Utan att ens fråga hur hennes kosthållning ser ut. För de kan ju inte veta hur hon äter eller vad hon äter. Och när hon får cellgifter varannan vecka blir hon bjuden på kakor, kaffe och saft under tiden.

Cancervården borde veta bättre
och om de inte vet, borde de bli nyfikna, intresserade och inte sätta dövörat till, för någonstans måste de ju ha hört talas om att hälsosam kost utan kolhydrater och socker  förebygger och kan reducera, och i vissa fall bota cancer. För hur kan vården  ha missat socker i dess roll vid bildandet av nya tumörer och metastaser? Idag är det vedertaget att cancerceller producerar
sin energi genom anaerobisk glykos, vilket betyder att cancerceller har ett stort behov av socker för att föröka sig och överleva.
Redan 1931 visade Nobelpristagaren Otto Warburg att cancerceller livnär sig på stora mängder socker och använder 5- 35 gånger mer socker än frisk vävnad och dess energiproduktion. Däremot kan cancerceller inte överleva i en basisk miljö.
En bra pH-balans i kroppen är viktigt för att både förebygga och läka cancer.

Cancerfondens råd till cancersjuka var till igår när jag gick in på deras sida att köpa färdigmat i frysdisken.
Idag när jag gick  in på  hemsidan igen, gjorde jag upptäckten att de uppdaterat sina sidor sen igår och ändrat sina kostråd.
Cancerfonden har alltså uppdaterat sin hemsida med  bättre råd om födan där de inte längre uppmanar till att äta hämtmat, godis och läsk, men samtidigt tycker de att man ska äta energirik mat och hålla sig till lightprodukter och flytande margarin.
Att de ändrat sin sida, beror nog på att flera inlägg senaste tiden handlat just om deras rekommendationer fram till nu. Här kan du läsa ett riktigt bra inlägg: Cancerfondens kostråd är kontraproduktiva)
Läs även på cancerfondens nu uppdaterade sida om nya och bättre kostråd här:Cancerfonden matvanor
Innan cancerfonden uppdaterade sin sida så rekommenderade de färdigmat som innehåller massor av smak- och E-ämnen och socker. Man föreslog också, att om man mår illa av matos vid matlagning,  äta på restaurang eller beställa hämtmat som alternativ, eller knapra på salta kex och chips om man mår illa av sin behandling. Bara man äter så spelar det tydligen ingen roll om maten är näringsriktig eller inte. Tänker de att kroppen inte behöver näring och bara energi när man har cancer?  Ändå är det de råd cancersjuka får. Processad halvfabrikat, färdigmat och socker är inte näring. Socker fyller ingen som helst funktion i kroppen. Socker är ett gift. Det vita giftet ger inflammationer i våra kroppar och inflammationer ökar risken för många sjukdomar, bland annat cancer.
Läs även här: Cancerceller livnär sig på socker
Om man då går efter Cancerfondens råd och rön, skyndar man istället på förloppet av sjukdomen snarare än att läka den.

Jag skulle önska att sjukvården och myndigheter arbetade mer förebyggande.
Exempelvis skulle man erbjuda sjuka patienter näringsterapi, näringsdietist (dietister som är utbildade inom alternativt) eller skicka cancerpatienter på hälsohem någon månad innan behandling där de får lära sig lägga om kosten, få råd i vad man kan och inte bör äta. Det skulle vara ett mycket bra sätt för cancerpatienten att bygga upp sitt immunförsvar och stärka kroppen för att bättre klara av en behandling med cellgifter.

Min cancersjuka närstående som är och var mycket sjuk i cancer,  sköt vid beskedet upp sin behandling på sjukhuset. Hon la radikalt om kosten och tog bort allt vad socker och snabba kolhydrater heter. Hon äter bara ekologiskt näringsriktigt och vegetariskt, basar sig själv med pH-balanserad kost och söker löpande alternativa och naturliga kosttillskott och produkter som visat sig mota cancer.
Från att ha varit orkeslös, tappat vikt och varit intill döden trött innan hon fick diagnosen cancer kan jag säga att hon efter bara en månad med denna kost strålade. Hon gick upp i vikt, hennes förut gråbleka hy fick färg och hennes hår blev glansigt och levande. Hon mådde även fysiskt ganska bra. Under den första tiden med cellgifter fick hon heller inga nämnvärda biverkningar. Hon har heller inte tappat sitt hår efter ett år med cellgiftsbehandling och har aldrig behövt använda den peruk hon provade ut innan.
Jag hoppas att sjukvården i framtiden samverkar med alternativt för människors hälsa.

Mia

 

Läs hur Kerstin blev frisk från cancer genom kroppens självläkande förmåga:här!  och även Sven-Erik Nordins resa gällande kosten och hur han blev fri cancer här: http://www.svaradoktorn.se/425407360


Kanelbullar som säljs i förmån för cancerfonden

Därför skiter jag i rosa oktober

Så är vi inne i oktober igen. Denna månad då alla butiker lyser upprosa kampanjen med söta sockerbullar från Bonjour, rosa godis i form av bilar från Fazer, cancerogena hudvårdsprodukter och  icke ekologiska livsmedelsprodukter som giftiga vindruvor och ägg från burhöns med rosa band, påsar och kartonger.
Bröstcancerfondens rosa kampanj har blivit marknadsförarnas stora, våta dröm!

Som jag skrev förra året, varför inte införa en seriös GRÖN OKTOBER istället? läs här

Bröst- och cancerfonden borde gå in för att  marknadsföra rosa (gröna) kampanjen med information om kost som förebygger cancer! En kampanj med information om vad  socker, kemikalier, snabbmat- och färdigmat orsakar i kroppen. De bör berätta att detta skapar inflammationer, som i sin tur är upphovet till många av våra välfärdssjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, inflammationer i leder, sjukdomar som migrän, gikt, diabetes och cancer. Läs även: Cancerceller livnär sig på socker

Jag mejlade  både cancerfonden och bröstcancerfonden och ställde frågan förra året  varför man inte har bättre koll på vad butikerna sätter sina rosa band på. Du kan läsa vad jag fick till svar här! 


Bröstcancerfondens svar angående rosa sockerkampanjen!

Efter att jag skrev mitt inlägg om Rosa bandets sponsorer där jag tycker att det är riktigt märkligt att BRO- Bröstcancerfondens riksorganisation låter sätta sin logga på livsmedel som innehåller socker eller på oekologiska vindruvor som är både giftiga och cancerframkallande, beslutade jag mig för att ifrågasätta ytterligare. Jag skrev ett mejl till både BRO och Cancerfonden.
Läs mitt inlägg här: Gör om rosa oktober till grön oktober

Så jag skrev helt enkelt ett mejl till Cancerfonden och även till BRO- Bröstcancerfondens riksorganisation och ifrågasatte varför man har ett samarbete med Bonjour som säljer sockersöta rosa bullar, eller med Fazer som säljer sockerstinna rosa bilar, till förmån för Rosa Bandet.
Dessutom ställde jag frågan om varför man inte istället har en grön kampanj i oktober, där man upplyser och informerar om cancerframkallande ämnen i livsmedel, hudvårdsprodukter och i textilier. Deras svar kan ni läsa nedan.

Jag frågade även angående deodoranter som innehåller aluminium.
Det finns förvisso ingen forskning som har kunnat bevisa att deodoranter med aluminium är direkt orsak till cancer men däremot har norska myndigheter uttryckt sin oro efter att man konstaterat att man får i sig 30-50 gånger mer aluminium än vad som anses riskfritt. Läs mer här: Välj en aluminiumfri deo.
Enligt studier utvecklas ofta bröstcancer i den övre och yttre delen av bröstet, alltså i området nära armhålan. Studier visar också att kemikalier som aluminium kan integrera med DNA som kan ge cellförändringar och påverka, störa tillväxten av det kvinnliga könshormonet östrogen vilket är känt att påverka tillväxt av bröstcancerceller.
Jag bär med mig minnet av att aluminium misstänktes ge en ökad risk för Alzheimers sjukdom redan för många år sedan när jag var barn.

På Cancerfonden svarade Britta NN så här:
(Jag skriver exakt hur de svarade)

”Cancerfonden har inget samarbete med Bonjour, det är Bröstcancerföreningarnas riksorganisation som har så du kan vända dig till dem med dina synpunkter om bullsamarbetet.
Cancerfonden är rådgivare i vilka produkter företagen ska lyfta under Rosa Bandet-kampanjen men företagen gör det slutliga valet.
Alla produkter i Rosa Bandet-kampanjen granskas av Cancerfondens Vetenskapliga Sekretariat för att säkerställa att de inte innehåller något cancerogent preparat för konsumenten.
Det är företagets ansvar att säkerställa att produktionen skett under hållbara förhållanden och att produkterna förehåller sig inom Livsmedelsverkets gränsvärden.
Deodoranter orsakar Inte bröstcancer eller andra cancerformer. Det är tyvärr en myt som figurerar i sociala medel.”

På Rosa bandet svarade Caroline NN så här:
”Många samlar in pengar på helt eget initiativ under oktober.
Bagaren på hörnet, skolklasser som gör saft, Ulla i sybehörsaffären osv. Många vill hjälpa till på olika sätt.

Vi har endast samarbetsavtal med utvalda företag.

BRO/ Bröstcancerfonden bortser definitivt inte från riskerna förknippade med ett allt för stort sockerintag över tid. Vi ser dock inget fel i att unna sig en godsak vid enstaka tillfällen, te x vid kanelbullens dag i oktober. desto viktigare tycker vi att man har koll på sitt dagliga sockerintag över tid och arbetar aktivt för att lyfta fram effekterna av det ”dolda sockret”. Äter man en kanelbulle eller chokladbit ser man ju att den innehåller socker och kan därför göra ett medvetet val.
Att hålla koll på vad matkassen man bär hem innehåller i form av socker man sedan får i sig är en långt viktigare diskussion att ta, som vi gärna medverkar i.”

/Mia


Kanelbullar som säljs i förmån för cancerfonden

Gör om rosa oktober till grön oktober!

Idag är det kanelbullens dag!
Jag skulle ha bakat igår men hittade inte inspiration till det.
Och det tog emot, för i min närhet har jag en anhörig som har drabbats av cancer. Och som vi numer vet, göder socker cancer. Eller! Cancer livnär sig på socker!

Därför vill jag återigen be om att tänka efter två gånger före du stödjer rosa bandet!
Jag vägrar att göra det! Inte så länge man sponsrar rosa bandet med exempelvis hudvårdsprodukter som innehåller cancerogena ämnen eller livsmedel som gynnar cancer eller innehåller cancerframkallande ämnen. Aldrig så länge man inte kan berätta för människor vad som orsakar den ökade cancern i vårt land och i världen! Varför är det så tyst om det?

I denna romantiska rosaböljande säljhysteri som pågår i butikerna och i reklamen under oktober innefattande rosa moln och rosa band, uppmanas vi i god tro att köpa sockerstinna produkter som choklad, godis och cancerframkallande produkter och livsmedel istället för att köra anticancerpropaganda och upplysa folk vad som egentligen ger oss cancer istället för att stödja cancerfonden med rosa sockerbullar från Bonjour.

Cancer är inte rosa! Och det är definitivt inte romantiskt!
Och hur sjutton kan ICA få tillåtelse att sätta det rosa bandet på ett paket vindruvor som inte är ekologiska undrar jag? Vindruvor som är galet giftiga och besprutade med diverse bekämpningsmedel! Det gör mig galet arg!
Cancer dödar! Cancer skadar! Och cancerfallen ökar enormt! Det är inte längre frågan om VEM som får cancer! Frågan är istället NÄR du får cancer!
Fan vet om det kanske till och med är så att vissa läkemedelsföretag VILL att vi ska ha cancer så de får sälja mer läkemedel. Eller att butiker säljer för endast ett syfte av sin egen vinning! Läs mer i artikeln: Rosa oktober-bluffen! Gått på den?

Eftersom att sjukdomen cancer nu härjar i min familj letar jag förstås alternativ plus att jag vet att socker är förödande för en cancersjuk kropp.

Läs mer i mitt tidigare inlägg:
– Cancerceller livnär sig på socker!

Jag vill hellre bidra till både friska och sjuka människor med att upplysa om vad som ger cancer och vad som förebygger cancer och vad man ska låta bli att utsätta kroppen för VID cancer istället för att skänka pengar till eller köpa livsmedel som skadar vår hälsa.  För var någonstans finns informationen inom läkarvård och forskning att vi ska undvika socker och processad mat? Finns det någon sådan information överhuvud taget när dietister på våra sjukhus rekommenderar söta krämer, saft och kakor till cancerpatienter?

Så jag kommer istället att köra en liten följetong i Grön oktoberanda och rata den rosa smörjan av lögner och rent bedrägeri!

Animaliska produkter ger cancer
Trots att det finns mycket goda vetenskapliga bevis att animaliska produkter ger en ökad cancerrisk är det ett fåtal som vet om det.
Och det känns oerhört tragiskt eftersom att man redan för hundra år sedan presenterade data där man påvisade sambandet mellan cancer och köttkonsumtion.
Det finns förutom bevis för att  socker göder cancer även tydliga mönster enligt vetenskapliga artiklar att konsumtion av animaliska produkter sammanfaller med en ökad risk för cancer.
Industriellt behandlade köttprodukter som bacon, korv och skinka är värst men även obehandlade animaliska produkter som rött kött, kyckling, ägg, mjölk och mejeriprodukter har observerats ge ökad risk för cancer. Däremot har man svagare vetenskapliga underlag för hur fisk och skaldjur påverkar men det har visat sig att många av de cancerframkallande ämnen som man finner i övriga animaliska produkter även finns i fisk och skaldjur. Och fisk innehåller dessutom mycket av miljögifter som PCB, dioxiner och kvicksilver. Så det kan vara en bra ide att helt utesluta även fisk och leva helt veganskt.

I raffinerade produkter som socker, vitt ris, vitt mjöl, vegetabiliska oljor och margarin har man tagit bort alla nyttiga ämnen som skulle kunnat bidra med näring och därmed också kunnat minska sjukdomsrisken istället för att öka innehållet av energi i form av skadliga snabba kolhydrater som är rent socker i kroppen!
Det man ska äta mer av är en väldigt varierande kost av oraffinerade, ekologiska och vegetabiliska produkter som gröna grönsaker, övriga grönsaker, bär, baljväxter, linser och nötter samt frön. Bra fetter från avokado, linfröolja, kokosolja och olivolja.
De grönsaker som är mest gynnsamma är grönkål, broccoli, spenat, vitkål, rödbetor och fänkål. Bland lökväxter är vitlök extra gynnsam, men även gul lök och röd lök har bra effekt mot cancer.

Läs även:
Man stödjer Cancerfonden med socker som göder cancer?
– Socker skapar inflammationer i kroppen

/Mia


Man stödjer Cancerfonden med socker som göder cancer?

Ta en rosa månad uppmanar ICA sina kunder!
31 dagar med bra mat, rörelser och rosa varor! Bland dessa ”bra matvaror ”inkluderara man  godis, exempelvis Geisha choklad!

Hur fasiken tänkte Cancerfonden där?
Genom åren har flera stöttat cancerfonden med just socker. Exempelvis med bullogram, konjaksrulllar, frukostflingor osv.
Sjukt tycker jag!  Socker göder cancer! Och eftersom att det finns forskning på det borde väl cancerfonden vara informerad? Eller?

Visste du att man lokaliserar cancertumörer genom att ge patienter en injektion av radioaktivt märkt socker i form av glykos?
Om man har tumörer kan man genom PET-kamera lokalisera tumörer genom att tumörer strålar mer och dessutom suger åt sig 5- 35 gånger mer socker än frisk vävnad!
Ändå får cancerpatienter rådet att äta saft och kakor för att få energi. Och hur ser sjukhusmaten ut till cancersjuka? Färdigmat med socker och vitt bröd och saft!
Cancer livnär sig på socker och får ett mer agressivt förlopp om man har högt blodsocker!
Läs mer här: Cancerceller livnär sig på socker

Självklart stödjer jag Cancerfonden, men inte genom att köpa choklad eller bullar och annat skräp med socker i.
Det tycker jag är som ett dåligt skämt! Det är lika idiotiskt som att stödja Länkarna med att köpa en flaska vin, diabetikerförbundet genom att köpa godis eller stödja forskningen av lungcancer genom att köpa cigaretter!

Skärpning!