Riktig mat & hälsa

Chai Cinnamon Spice milk

I förrgår och igår plockade jag ner julen!  Ner i lådor åkte alla tomtar och annat, som sen ska ner i källaren.
Det känns så skönt! Och jag fick en sådan lust att gå och köpa en bukett tulpaner att ställa på köksbordet! Nu börjar väntan på våren. Det känns som att man tar ett kliv över till den ljusare sidan efter nyår! Som att öppna en ny dörr! Nu blir det bara bättre, ialla fall för mig som älskar våren och sommaren.

Varm temjölk i en glaskopp

Foto: Mia Hagenmalm

Ibland när jag fyllt dagens kvot med kaffe- jag har kommit ner till två koppar om dagen- kan jag tycka att det är gott med ett te! Oftast dricker jag Chai-te, inte svart! 
Yogi tea är en favorit! I serien finns ju massor av fina smaker. Nu så här i januari har jag kvar av mitt “julte”- Classic Chai! Ibland dricker jag det som ett vanligt te, men jag tycker om att variera, och jag tycker nästan att detta te är godare i mjölk.

Bara värm upp till kokpunkten den mjölk du föredrar, jag hade cashewmjölk. Lägg i en tepåse och låt  stå och dra i mjölken ca 5 minuter.
Vill du ha ännu mer smak, pudra över pepparkakskrydda! Yammi!

// Mia