Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man har inget mer ledighet att se fram emot. Nästa år ska jag försöka senarelägga min ledighet så kanske jag får njuta mer och längre av sommaren.

Jag hoppas kunna köpa mig en liten stuga där så småningom.
så jag har en hel del liggande i frysen nu. Skogslök- eller kajp är en flerårig växtart i familjen amaryllisväxter och växer vilt på ön.
Häromdagen blev jag riktigt sugen på att göra den gotländska rätten kajpsoppa. Jag la med lite ramslök också för att spara den resterande kajpen till ytterligare en soppa i höst men självklart går det att bara använda sig av kajp. Får man inte tag på kajp kan man förstås ta purjolök, men det blir ju inte riktigt samma sak.
Det finns säkert massor av olika recept på kajpsoppa och här får ni mitt.
3- 4 potatisar i skivor
1 morot i skivor
1/2 liter skivad kajplök (skogslök)
OBS: Går att byta ut mot purjolök
salt och svartpeppar
Fräs potatis och morot i smör eller olja några minuter. Tillsätt buljong, kajp och ramslök. Låt koka tills potatis och morot har mjuknat. Ta av och mixa soppan slät.