Riktig mat & hälsa

Chiapudding på cashewgrädde och bär

Chiapudding gjord på cashewgrädde toppad med bär i ett glas

Foto: Mia Hagenmalm

Frukost är viktigt, och jag gillar att experimentera med smoothies och puddingar. Chia är så himla tacksamt att göra puddingar av. Snabbt smidigt och enkelt, men för den sakens skull, väldigt nyttigt. Denna pudding kräver dock lite förberedelser, då cashewnötterna ska ligga i blöt, gärna under natten.

Den här smoothien är gjord på cashewgrädde som jag sötade den med päron, och det smakade väldigt mumsigt!

Chiapudding på cashewgrädde och bär
1 glas
1 dl cashewnötter, naturella och ekologiska, blötlagda minst 5 timmar
2 dl vatten
1/2 banan, EKO
1 päron, EKO
3-4 msk chiafrön
1 pytteliten nypa salt
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl bär, exempelvis hallon

Gör så här:
Skölj de blötlagda cashewnötterna i nytt vatten. Lägg i mixer tillsammans med vatten, päron, salt och vaniljpulver. Mixa till en slät grädde. Mixa banan med cashewmjölk och päron. Tillsätt chiafrön och låt svälla minst 1 timme. Toppa med bär! Njut!