Annons
Annons

Ingefärsinkokta päron med grädde till helgmyset!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
27 september, 2013
Två päron på ett fat. En flaska med sås och en skål med vispad grädde på ett vitt bord

 

Lite mys i helgen med en efterätt kanske? Det här är så himla gott! Mums!

Två päron på ett fat. En flaska med sås och en skål med vispad grädde på ett vitt bord
Foto: Mia Hagenmalm

Ingefärsinkokta päron:

Annons

4 portioner:
4 st päron
6 dl äppeljuice, osötad
(2-3 msk sukrin)
1 dl ingefära i tunna skivor
1/2 tsk vaniljpulver ekologisk
3 msk arrowrot
4 1/2 msk vatten

Gör så här:
Koka ingefära i äppeljuicen ca 10 minuter. Ta upp ingefäran. Skala päronen och koka dem i ingefärssåsen ca 15 minuter. Om inte juicen täcker päronen, tänk på att vända dem så att alla sidor blir kokta. Ta upp päronen och låt svalna. Rör ut arrowrot med vatten och red av såsen. Smaka av med lite vaniljpulver. Låt kallna.
Ringla ingefärssåsen över päronen. Servera med vispad grädde.

Trevlig Helg! / Mia

Annons
Annons