Riktig mat & hälsa

Cupcakes utan vete och socker till Let`s dance ikväll?

Jag gjorde ju ett försök att baka härom dagen. Trodde att jag misslyckats totalt med mina muffins, men det visade sig vara fel när jag smakade dem. Kunde även bjuda mina barn och grannar på dem. Det blev väldigt uppskattade och de tyckte att de var supergoda!!! 🙂 Riktigt saftiga och mullimumsiga! Nice!

Cupcake i form med hjärtan på blått vackert fat

Foto: Mia Hagenmalm

Det som blev jättefel var frostingen som blev väldigt rinnig. Men när jag senare vispade med elvispen en längre tid blev den tjockare. (Man ska inte baka när man är trött, irriterad eller har bråttom).Creme fraiche kan vara väldigt rinnigt när man rör ut det, så man behöver vispa med elvisp för att få det att tjockna.Vill ju ha en snygg bild på mina cupcakes innan jag lägger ut dem, så jag slipper skämmas. Som vanligt har jag uteslutit vetemjöl och socker, och använder mig här av mandelmjöl och sukrin.

Jag har tidigare gjort morotskaka på bloggen, men då hade jag bara mandelmjöl och inte kokosmjöl. Det funkar  också.

Morotsmuffins, 10-12 st
4 ägg
1 1/2 dl sukrin melis
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
5 dl rivna morötter
1 dl kokosfett (smält med smöret)
50 g smält smör

Gör så här:
Vispa ägg och sukrin melis fluffigt. Blanda de torra ingredienserna ordentligt för sig. Smält smör tillsammans med kokosoljan. Låt svalna och blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist det smälta fettet. Rör om ordentligt. Häll smeten i muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter med varmluftsugn, och ca 15 minuter med vanlig ugn. Jag lyfte upp mina muffins till mitten av ugnen efter ca 10 minuter och lät dem bli färdiggräddade där. Kolla bara så att de inte bränns. Känn med sticka så att den inte är kladdig innan du tar ut dem. Låt svalna.

Frosting:
200 g philadelfiaost
2 dl créme fraiche
1 dl sukrin melis
2-3 msk citron, saften av
1/2 citron, rivet skal

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser och vispa. Creme fraich gör att smeten kan bli ganska rinnig. Vispa tills du märker att den tjocknar.  Spritsa frostingen på varje muffins, strö över lite rivet citronskal ( gnid citronen först i vinäger ordentligt så får du bort bekämpningsmedel och kemikalier. Skölj i vatten), och du har supergoda Cupcakes till kaffet i helgen.

Ha en trevlig helg/ Mia 🙂