Annons
Annons

Kyckling med rabarber

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
3 juni, 2015
Kyckling med rabarber och havregrädde i en rund form

Vädret tänker alltså fortsätta sin höstlika bana. Här blåser det ordentligt och det är gråmulet och kallt.

Inatt sov jag väldigt dåligt på grund av fullmånen, tror att jag fick ca fyra timmars sömn. Jag somnade dock in ordentligt fram på småtimmarna och när väckarklockan ringde var jag så trött att jag stängde av den och somnade om. Även min dotter som skulle upp till skolan försov sig. Så idag är jag riktigt trött. Men då somnar man desto fortare ikväll! 🙂

Till middag idag blir det kyckling med rabarber! Rabarber finns det ju gott om just nu och denna rätt är så smakrik och enkel att göra. När det är kallt och ruggigt ute, tycker jag att det är gott med något kryddigt och varmt att äta.

Kyckling med rabarber

Annons

2 portioner
2 st kycklingfileèr
herbamare örtsalt
2 dl vatten
1/2 buljongtärning (grönsaks eller kyckling
2 dl rabarber, skurna i bitar
2 dl grädde (jag använde havregrädde)
1/2 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl mango
1 msk honung
1 hackad salladslök, nedskuren i bitar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla kycklingen i mindre bitar och krydda med örtsalt och bryn i smör eller kokosfett i en stekpanna. Häll över vatten och buljongtärning och låt koka upp så att buljongen löser sig.
Lägg sedan kyckling med buljong, mango och rabarber i en ugnsfast form. Blanda ihop övriga ingredienser utom salladslök och häll det i formen. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera med salladslök. Servera med fullkorns- eller råris och en sallad.

Ha det fint! // Mia

Annons
Annons