Riktig mat & hälsa

Middagsmeny för hela veckan

Denna vecka har jag föreslagit en vegetarisk måndag med underbart goda vegetariska kåldolmar som det  är lite pyssel med, men de flesta är ju lediga eftersom att det är helg.  
Jerked kyckling som min svärson Johan här ger recept på, är makalöst god tillsammans med isbergsallad eller rotsellerislaw! Kycklingen kan också ta tid så den la jag på fredag.
Den grillade laxen med saffran-och spenatstuvning är helt ljuvligt god och våga testa något nytt som min rawfood lasagne! Jag lovar att du inte blir besviken! 🙂

// Mia

Vegetariska-kåldolmar med sojafärs och kokosgräddsky/

Vegetariska kåldolmar och morotsslantar på ett fat

Foto: Mia hagenmalm

Ugnsrostad pumpa&sötpotatis med kassler och pestosås/

Kassler med ugnsrostade rotfrukter och pestosås på en vit tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Grillad lax med saffran och spenatstuvning/

Grillad lax med spenat, potatis och citron på en tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Raw food lasagne med nötost och spenat/

Rafood lasagne på ett vitt mateusfat

Foto: Mia Hagenmalm

Jerked kyckling med rotsellerislaw eller isbergsallad med grapefrukt/

Jerkded kyckling på en bänk av trä

Foto: Johan Lundberg


Middagstips Vecka 11

Här kommer lite nya middagstips!
Som vanligt en vegetarisk rätt på måndag och en väldigt nyttig grönkålssoppa på onsdag. Ät gärna bröd till soppan! Glutenfritt eller ej, väljer du själv.
Kycklingen på fredag har en sås som ska koka lääääänge, så därför la jag rätten på fredag då man kanske har lite mer tid. Men det är verkligen värt besväret för jordnötssåsen är underbart god!
Ha det gott!

Mia

Måndag: Ratatouille

Grönsakspytt i olika färger

Foto: Mia Hagenmalm

Tisdag: Mandelpanerad torsk med morotsstomp och ärter

Mandelpanerad torsk med morotsmos och gröna ärter på en vit tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Onsdag: Kale-grönkålssoppa

Grönkålssoppa i en vit tallrik

Foto: Mia Hagenmalm

Torsdag: Lasagne

Lasagne med morötter på ett vitt fat

Foto: Mia Hagenmalm

Fredag: Kryddstarka kycklingspett med het jordnötssås

Kycklingspett med grönsaker på ett grönt fat

Foto: Mia Hagenmalm