Riktig mat & hälsa

Jag älskar doften av mitt hår…

..och det beror på min nya hårinpackning. Doften är ljuvlig, frisk och mild! Och formulan i inpackningen är holistisk och den ljuvliga doften kommer från eteriska oljor. Det blir mycket luktande på mitt hår om dagarna. Alltså jag själv sniffar gärna på en tofs av mitt hår. Jag har redan för länge sedan bytt ut mitt badrumsskåp till att endast använda ekologiska naturliga produkter i min hår/hudvård. Men något som jag inte har hittat någonstans och som jag varit nöjd med, är balsam och inpackning till håret.

Men nu har jag hittat en riktigt bra inpackning i Weledas nya hårvårdserie.
Oat Hair Treatment som egentligen är en kur för att bygga upp torrt och skadat hår. Det shampoo jag använder är faktiskt Weledas Baby Calendula
Shampoo and Bodywash. Att jag upptäckte att det var så bra för mitt hår, var av en slump när mitt andra shampo var slut, och jag bara måste tvätta håret en morgon och jag bara hade denna dusch och hårcreme hemma. Jag tänker inte byta efter det. Jag använder även Calendulacremen till kroppen ibland. Men inte så ofta. Jag vill att duchcreme ska dofta gott och Calendulaserien är ju doftfri för att den ingår i babyserien.

Två gula ftuber på ett handfat

Foto: Mia Hagenmalm

En ducshcreme som doftar underbart är Weledas Pomegranat Bodywash.
En härlig duschcreme med granatäpple för lite mer mogen hy. Men jag brukar variera. Jag tycker att alla Weledas duschcremer och bodylotin luktar fräscht. Förutom lavendel som jag förknippar med mormors linneskåp.

Röd tub med duschcreme på ett handfat

Foto: Mia Hagenmalm

Naturligtvis kör jag antingen en bodyoil eller en bodylotion från Weleda.
Just nu har jag en bodylotion med Havtorn.

Orange flaska och en deo

Foto: Mia hagenmalm

Däremot använder jag Rosenseriens deodorant. Oftast har jag den manliga citrusdoften, för jag tycker den är fräschare än rosendoft. (Som jag också förknippar med mormor) Men nu fick jag en rosendeo senast, så då måste jag ju använda upp den. Rosenseriens deo är superbra, innehållet är rent, ekologiskt och naturligt. Ingen alluminium.

Det är skönt att veta att det man använder på kroppen också är av ekologisk innebörd. Huden är ju kroppens största organ, och allt man smetar på huden går in i kroppen. Det finns så mycket skit i vanliga shampon och duschcremer. Exempel är mineralolja och parabener. Ingenting jag eftersträvar att använda.

//Mia