Riktig mat & hälsa

Rawfood pumpapaj

Rawfood pumpapaj dekorerad med pumpakärnor och päronbitar

Foto: Mia Hagenmalm

Snart är det som sagt Halloween. Inte alla firar det i Sverige, men min familj gör det. Vi brukar klä ut oss och äta en läskig middag. För barnens skull naturligtvis. Men det är jättemysigt att få samlas för en kväll. Barnen tycker att det är så himla spännande. Och det gör faktiskt jag också, baqrnslig som jag är.

Mitt bidrag i år är en pumpapaj, som jag slängde ihop häromdagen.
Ja när ni läser detta är jag förmodligen på en Halloweenparad på gatorna i New York! Och på lördag sjunger och showar jag på Carnegie Hall, Broadway! ! Stort!
Jag har lämnat över pajen till mina döttrar, så att en liten del av mig får fira Halloween med min familj, trots att jag inte är närvarande.! 🙂

Eftersom att det är en raw paj går den fort att göra. Ingen ugn och jobbet är klart på tjugo minuter. Det skulle dock ha gått fortare om pumpa inte var så hård att skära i. 🙂 Sen behöver den förstås lite tid i frysen.

Raw pumpapaj 10-12 portioner
Botten:
200g mandlemjöl
150 g dalar, blötlagda minst 2 timmar)
1 nypa salt
2 msk kokosolja.

Fyllning:
5 dl pumpa i strimlor, smala bitar
2 1/2 dl dadlar, blötlagda minst 2 timmar
2 tsk kanel
1 tsk färsk, riven ingefära
1 tsk muscot
1 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver,
ev. 1/2 dl vatten. 

Dekoration:
Sukrin Melis
Päron
pumpafrön

Gör så här:
Mät upp och mixa alla ingredienser till botten och tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Ställ kallt.

Mixa ingredienser utom vatten till en smet. Häll i vatten om smeten känns för tungjobbad. Bred över mandelbotten och ställ kallt, gärna i frysen. Ta fram ca 15 minuter innan servering. Jag pudrade över sukrin melis  och dekorerade med ekologiska päronbitar och pumpafrön.

Happy Halloween! // Mia