Annons
Annons

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
17 juni, 2020
Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel
Midsommarmat
Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar.
Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i reserv.
Den här rostade potatissalladen är så jättegod till grillat.
Ha det fint!
// Mia
Annons
Rostad färskpotatissallad med gurkdressing och rökt mandel
1kg färsk potatis
1 knippe rädisor
1/2 gurka
150 g machesallad
olivolja
salt

Dressing:
1/2 dl olivolja
2 msk citronsaft
gurkkärnor
1/2 tsk dijonsenap
50 g parmesanost
50 g rökt mandel
salt
svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skrubba potatisen och lägg dem i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt. Baka i mitten av ugnen tills de är mjuka, ca 30 minuter. De sista 5-10 minuterna, sätt ugnen på grill.
Skölj grönsakerna. Skär rädisor i bitar. Halvera gurkan och gröp ut kärnorna och spara dem till dressingen. Skiva gurkan i mindre bitar. Hacka mandeln. Blanda allt på ett stort fat. Hyvla över parmesanost. Mixa ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen.
Annons
Annons

Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Ta del av de senaste hälsotrenderna direkt i inkorgen.