Riktig mat & hälsa

Raw saffran- och citronfudge till glöggen i helgen

Saffran-och citronfudge i en vit skål

Foto: Mia Hagenmalm

Jag tänkte göra lite egen glögg, men har inte hunnit med i dessa bråda dagar! Idag har vi genrep för Stjärnjul, och i morgon ger vi två konserter!
Ja jag ska inte sätta någon vinglögg, utan en lite nyttigare alkoholfri, så att både jag och min dotter kan smaka den på söndag vid vår mysstund och adventsfika.Däremot hann jag med att fixa till supergoda saffransfudge med citron häromdagen. Tog fram dem ur frysen i morse för att fota och smaka. De blev supergoda! Riktigt juliga i smaken! De kommer absolut att finnas med bland mitt julgodis i år.

Raw Saffran-och citronfudge ca 12 bitar
8 dadlar, färska urkärnade, eko
2 dl naturella cashewnötter,eko blötlagda minst 6 timmar
1 krm vaniljpulver, eko
0,5 g saffran
1/2 krm salt
1/2 dl kokosolja, eko
1 ekologisk citron, skal av

Gör så här:
Häll vattnet av cashewnötterna och skölj i nytt vatten. Låt rinna av ordentligt. Mixa nötterna till ett fint nötmjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills du har en jämn smet. Klä in en lagom form med bakplåtspapper och häll ner fudgesmeten. Ställ kallt, gärna i frysen. När det stelnat, ta fram och skär upp i bitar.

Trevlig helg! Mia