Annons
Annons

Tomat och linssoppa med gurkmeja

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
17 januari, 2015
Tomat och linssoppa toppad med broccoli och solrosfrön i en vit djup skål
Tomat och linssoppa toppad med broccoli och solrosfrön i en vit djup skål
Foto: Mia hagenmalm

Ibland när jag lagar mat eller fixar en smoothie och det ska gå snabbt, bara gör jag och smakar av med kryddor och så vidare, utan att tänka på HUR jag gör. Denna soppa blev till häromdagen som en lunch, och blev så god men när jag tänkte att jag skulle lägga upp den i bloggen kom jag på att jag glömt att mäta hur mycket kryddor, tomat jag hade i. Jag är egentligen inte så mycket för att stå och mäta upp i teskedar och matskedar. Kryddor ska man smaka sig fram med. Så jag försöker att leta i minnet men jag kommer ihåg på ett ungerfär! 🙂

Tomat och linssoppa med gurkmeja
2 portioner
1/2 msk gurkmeja

Annons

1 tsk spiskummin
1 1/2 tsk oregano
1 vitlöksklyfta i bitar
chiliflakes
2 msk rapsolja
250 g krossad tomat på tetra, eko
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl röda linser

Gör så här:
Värm rapsoljan i en gryta. Fräs snabbt gurkmeja och spiskummin tillsammans med vitlök. Häll på vatten, tomat och buljongtärning och lägg ner linserna. Låt koka ihop på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med oregano och chiliflakes
Underbart gott!

Må så bra! Mia

Annons
Annons