Min personliga yoga

Yogisk livsstil

26 november, 2012 | Kommentera (1)

Otaliga äro de begrepp och bilder som associeras med en yogisk livsstil. Somliga tänker sig en asketisk person i hampakläder som lever på fallfrukt. Andra en akrobatisk person som svänger sig med termer på sanskrit och mediterar 3h varje morgon…andra ser en helt vanlig 3-barnsmamma, arkitekt, eller kanske en kampsportare som gillar att få lite variation i vardagen…

Oavsett vem man är och var man befinner sig i livet, kan det vara fint med tips och tricks på hur man klarar av det kaos som gästar vardagen titt som tätt. En Yogisk livsstil hjälper till med det – hur den sen ser ut är dock helt individuell. För mig betyder en yogisk livsstil = balans i mitt liv, där jag tar hjälp av vissa yogiska begrepp och verktyg för att lyssna till mitt innersta.

Jag har aldrig trott på koncept/dieter/religioner eller andra “konventioner” som har speciella system, sanningar, recept osv. för att finna balans, framgång och lycka i livet… Vi är alla unika och oerhört komplexa! Jag tror snarare det handlar om att vara, vara lyhörd och plocka de bitar som passar in i ens eget liv helt enkelt. Successivt hittar man en grundform att utgå ifrån som hjälper en genom livets olika skiften.

Jag minns första gången jag gick till en “riktig” yogastudio för ungefär 7 år sedan. Det kändes främmande och förvirrat, jag kände mig ärligt talat lite ovälkommen. Tidigare hade jag  gått på ganska opretentiösa klasser med yoga för dansare, samt haft solhälsningarna på uppvärmningen under moderna dansklasser i några år. Väl på yogastudion förstod jag inte varför “man inte skulle duscha efter praktiken”, “göra si och så”, “kunna ditt och datt” osv…det verkade vara så mycket regler och former för hur det skulle se ut och utföras på rätt sätt… På något vis kunde jag ändå bortse från min osäkerhet och alla tusen frågor som dök upp i huvud och hjärta – nyfikenheten var större än rädslan att “misslyckas” och inte “göra rätt”. Känslan i kroppen efter praktiken, var något som jag absolut ville uppleva om och om igen. Ashtanga Yoga blev så inkörsporten för vad som skulle bli en viktig hörnsten i mitt liv. Ashtanga Yoga passade mig som yrkesdansare väldigt bra – en kraftfull fysisk form krävdes för att nå in. Vid den tiden i mitt liv hade jag absolut ingen ro att sitta ner och meditera eller bara “sitta still” i en timme. Föga anade jag att jag några år senare skulle ha praktiserat en uppsjö av olika former och dessutom hittat min egen stil, Min Personliga Yoga. Modet att våga gå från konventioner och teorier, lyssna till intuitionen, gav mig en oerhörd frihet. Min personliga yoga handlar således om att trivas med sig själv, acceptera och förundras över det mörker och ljus som bor inom oss alla. Följsamhet, humor, allvar och utmaningar ger en oerhörd medvetenhet, kraft och frihet. De sprider ringar på vattnet i livets alla skeenden. Den fysiska yogapraktiken är en del, den filosofiska en annan – hur vart och ens livspussel ser ut, är helt individuellt.

Jag kan inte låta bli att avsluta med den gamla devisen “det är inte på mattan yogan sker, utan i det vardagliga livet” – det är för mig en yogisk livsstil.

Namaste

Desirée

info@minpersonligayoga.se

 

 

Postad: 26 november, 2012 Av: Min personliga yoga Kategori: yoga | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Yogisk livsstil

  1. lotte skrev den

    klokord rara du<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Om bloggen

Namn: Desirée ”Dissan” Rosborg.

Ålder: 32 år.

Bor: På söder i Stockholm, samt i Los Angeles och Byron Bay delar av året.

Familj: Nära och kära finns spridda över hela jordklotet. Jag är lyckligt lottad som har en stor "familje"-krets.

Sysselsättning: PT, yogalärare, allkonstnär.

Om mig: Jag älskar kontraster och motsatser. Variation och nya utmaningar är mitt liv i ett nötskal. Följa hjärtat och gå min väg genom livet berikar och lär oerhört mycket. Oavsett om det handlar om musik, snowboard, surfing, konst, design, hav, berg, yoga, Osho, Meisner eller dans, så hittar jag ständigt nya pusselbitar som passar in i min livsbild.

Fokus just nu: Min Personliga Yoga. Få klart mitt album "Diary of a Seaturtle" – uppföljaren till EP:n ”Naked Touch” som hittas på www.desireerosborg.com. Jag håller också på att skriva klart det sista på en självbiografisk monolog.

Om bloggen: På min blogg kan du läsa om yoga, om livet och dess utmaningar, om tips och tricks för en hälsosam livsstil både för in- och utsidan, om personer och saker som inspirerar i vardagen. Två av mina favoritmantran är ”welcome the unknown” och ”become your dream” – de genomsyrar det mesta jag lägger min hand vid, så även denna blogg. Hoppas du blir inspirerad!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.