Min personliga yoga

älskade kropp

29 december, 2012 | Kommentera (0)

I morse när jag tog yogaklass, slogs jag än en gång av hur mirakulös människokroppen är. Tänk att den bär oss genom livet varje dag! Tar oss dit vi vill, förstärker våra själsliga upplevelser och ger oss värdefull visdom, bara vi lyssnar… För mig har yogapraktiken varit viktig med den biten: att varva ner, lyssna inåt och känna in på nya sätt. Där i mellanrummet, där jag ger mig själv utrymme, får jag ofta svar på saker och ting.

Under många år var jag van att “kötta på” med all träning, särskilt i mitt yrke som proffsdansare. Det var i stort sett 1:a eller 0:a med muskeltonusen: max eller helt avslappnad. Det fanns liksom inte så mycket däremellan…spektrat var inte så ekvilibristiskt. Att kunna välja hur mycket och i vilka lägen det behövdes stark muskeltonus, kontra minsta möjliga anspänning men ändå en aktivitet, det var lättare sagt än gjort… Jag gjorde helt enkelt inte mitt eget detektivarbete tillräckligt grundligt.

Numera är det dock alltid min egen upplevelse och känsla som står i fokus. Jag älskar att lära mig av andra, men litar på mig själv mer idag. I slutändan är det mitt utforskande som ger mig den kunskap och visdom jag behöver… Kanske blir det så med åren – ju mer erfarenhet man har, desto lättare blir det att sålla information och känna på djupet vad som funkar bäst för en själv. Det är sannerligen spännande att leva i en människokropp, den känns så olika från stund till stund.

I morse fanns det en luftighet och lätthet i kroppen, samtidigt som jag kände mig oerhört förankrad. Tänk att vardagsmagi uppstår varje gång man närmar sig något på ett nytt och kanske lite mjukare sätt…

I tystnaden finns svaret…

love and light

Desirée

Postad: 29 december, 2012 Av: Min personliga yoga Kategori: andligt, yoga | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om bloggen

Namn: Desirée ”Dissan” Rosborg.

Ålder: 32 år.

Bor: På söder i Stockholm, samt i Los Angeles och Byron Bay delar av året.

Familj: Nära och kära finns spridda över hela jordklotet. Jag är lyckligt lottad som har en stor "familje"-krets.

Sysselsättning: PT, yogalärare, allkonstnär.

Om mig: Jag älskar kontraster och motsatser. Variation och nya utmaningar är mitt liv i ett nötskal. Följa hjärtat och gå min väg genom livet berikar och lär oerhört mycket. Oavsett om det handlar om musik, snowboard, surfing, konst, design, hav, berg, yoga, Osho, Meisner eller dans, så hittar jag ständigt nya pusselbitar som passar in i min livsbild.

Fokus just nu: Min Personliga Yoga. Få klart mitt album "Diary of a Seaturtle" – uppföljaren till EP:n ”Naked Touch” som hittas på www.desireerosborg.com. Jag håller också på att skriva klart det sista på en självbiografisk monolog.

Om bloggen: På min blogg kan du läsa om yoga, om livet och dess utmaningar, om tips och tricks för en hälsosam livsstil både för in- och utsidan, om personer och saker som inspirerar i vardagen. Två av mina favoritmantran är ”welcome the unknown” och ”become your dream” – de genomsyrar det mesta jag lägger min hand vid, så även denna blogg. Hoppas du blir inspirerad!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)