Min personliga yoga

min personliga yoga – mitt elixir

9 januari, 2013 | Kommentera (0)

a8be2de8399c11e28b2322000a1fbe1b_7

Yoga är för mig en källa att hämta kraft, insikter, styrka och inre visdom från. “Silence the inner critic and listen to your inner teacher” som en av mina lärare Larry Schultz brukade säga – det bor en Guru inom oss alla! Yogan ger mig frihet att utforska, leka och lära.

Jag har alltid älskat fysisk aktivitet, samtidigt som jag sökt trygghet i mitt själsliga varandeyogan förenar de båda på ett fantastiskt sätt. Att lyssna till min andning och följa den, är som en alldeles särskild form av rytm och musik. Dristi’s (fokus) olika riktningar på händer, tår, fingrar, navel osv. hjälper mig att hitta in i mig själv. Fokuset i yogan är nästan lite som att titta på en 3D bild – man kan zooma in och ut med ögat samtidigt som man tittar bortom…att vila i sitt fokus, samtidigt som det vänder vid horisonten och öppnar upp det inre seendet, ger ett enormt spelrum mellan ytterligheter. Motpoler har alltid fascinerat mig – upplevelsen att rent fysiskt få känna att allt är ett, är superhäftig! Yogan ger mig många värdefulla nycklar i mitt liv – den balans och frihet som finns i hela spektrat, är en ynnest. Oavsett om det är ren asanas-praktik (kroppsställningar), pranyama (andningsövningar), eller yama (yogisk filosofi) som tillämpas, kommer ofta små meddelanden och insikter. “Fierce Focus” är en skattkista att ösa ur i all oändlighet.

yogaIMG_3576

love & light

Desirée

 

Postad: 9 januari, 2013 Av: Min personliga yoga Kategori: yoga | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Om bloggen

Namn: Desirée ”Dissan” Rosborg.

Ålder: 32 år.

Bor: På söder i Stockholm, samt i Los Angeles och Byron Bay delar av året.

Familj: Nära och kära finns spridda över hela jordklotet. Jag är lyckligt lottad som har en stor "familje"-krets.

Sysselsättning: PT, yogalärare, allkonstnär.

Om mig: Jag älskar kontraster och motsatser. Variation och nya utmaningar är mitt liv i ett nötskal. Följa hjärtat och gå min väg genom livet berikar och lär oerhört mycket. Oavsett om det handlar om musik, snowboard, surfing, konst, design, hav, berg, yoga, Osho, Meisner eller dans, så hittar jag ständigt nya pusselbitar som passar in i min livsbild.

Fokus just nu: Min Personliga Yoga. Få klart mitt album "Diary of a Seaturtle" – uppföljaren till EP:n ”Naked Touch” som hittas på www.desireerosborg.com. Jag håller också på att skriva klart det sista på en självbiografisk monolog.

Om bloggen: På min blogg kan du läsa om yoga, om livet och dess utmaningar, om tips och tricks för en hälsosam livsstil både för in- och utsidan, om personer och saker som inspirerar i vardagen. Två av mina favoritmantran är ”welcome the unknown” och ”become your dream” – de genomsyrar det mesta jag lägger min hand vid, så även denna blogg. Hoppas du blir inspirerad!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.