Min personliga yoga

mina “medicinbollar”

15 februari, 2013 | Kommentera (0)

rawfood5ddd63d6777a11e2b1d222000a1fb859_7Igår gjorde jag rawfood bollar för första gången. Det blev väl inte riktigt som jag tänkt mig, men ganska bra ändå. Om inte annat så blev de iallafall en boost för immunförsvaret, vilket ju är kanon så här i influensatider. Jag freestyleade lite med ingredienser som jag gillar och prövade mig fram. De enda guidelines jag hade var att jag inte ville göra dem för söta, med massa dadlar, fikon och russin, utan försöka hitta en mer “fräsch” smak. Igår smakade de inte så mycket och jag tänkte att jag nog borde ha krämat på lite med chilin och ingefäran….men ju mer de legat och “gottat till sig”, desto bättre har smakerna kommit fram. Om ett par dagar kommer de säkert smaka som bäst! Det blev en ganska stooooor sats, så nu har jag rawfood bollar i frysen för ett bra tag framöver 😉

Här är ingredienserna jag använde mig av till mina medicinbollar:

 • 350g blandade naturella nötter (paranötter, pecannötter, jordnötter, hasselnötter, sötmandlar, pumpafrön, valnötter)
 • 100 g kakaonibs
 • 1 granatäpple
 • 1 ekologisk clementin, rivet skal + fruktsaften
 • 1 sharon
 • 7 fikon
 • 1 kvast citronmeliss
 • 2 msk russin
 • 3 msk vatten
 • färsk röd chili
 • färsk ingefära

 

 1. Mixa nötter, granatäpple och kakaonibs. Mixa tills du får den “textur” du vill ha. Det är ganska gott att ha kvar lite crunch i kakaonibsen…
 2. Mixa sedan fikon, russin, sharon, citronmeliss, vatten, chili och ingefära i en annan behållare.
 3. Rör sedan ihop allt i en bunke.
 4. Forma små bollar och rulla i kockosflingor.
 5. Lägg in i frysen eller kylen.

 

För den som vill ha mer sötma kan man bara lägga till dadlar, russin, fikon eller något annat sött efter behag. Jag tror det skulle bli himla gott med lite mer citron/lime-smak i också…

Trevlig helg!

Love & Light

/D

IMG_8714

 

 

Postad: 15 februari, 2013 Av: Min personliga yoga Kategori: good stuff, mums | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Om bloggen

Namn: Desirée ”Dissan” Rosborg.

Ålder: 32 år.

Bor: På söder i Stockholm, samt i Los Angeles och Byron Bay delar av året.

Familj: Nära och kära finns spridda över hela jordklotet. Jag är lyckligt lottad som har en stor "familje"-krets.

Sysselsättning: PT, yogalärare, allkonstnär.

Om mig: Jag älskar kontraster och motsatser. Variation och nya utmaningar är mitt liv i ett nötskal. Följa hjärtat och gå min väg genom livet berikar och lär oerhört mycket. Oavsett om det handlar om musik, snowboard, surfing, konst, design, hav, berg, yoga, Osho, Meisner eller dans, så hittar jag ständigt nya pusselbitar som passar in i min livsbild.

Fokus just nu: Min Personliga Yoga. Få klart mitt album "Diary of a Seaturtle" – uppföljaren till EP:n ”Naked Touch” som hittas på www.desireerosborg.com. Jag håller också på att skriva klart det sista på en självbiografisk monolog.

Om bloggen: På min blogg kan du läsa om yoga, om livet och dess utmaningar, om tips och tricks för en hälsosam livsstil både för in- och utsidan, om personer och saker som inspirerar i vardagen. Två av mina favoritmantran är ”welcome the unknown” och ”become your dream” – de genomsyrar det mesta jag lägger min hand vid, så även denna blogg. Hoppas du blir inspirerad!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)