Min personliga yoga

chiafrön

Postad: 7 januari, 2013 Av: Min personliga yoga Kategori: good stuff, mums, superhero | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

IMG_8683

Har du läst boken “Born to Run” av Christopher McDoughall, känner du säkert igen superfooden chiafrönDessa små högpotenta frön, blandas med maize och inmundigas under de legendariska Tarahumara löparnas “ultra runs”. Förutom att chiafrön används av idrottare som vill öka uthålligheten, sägs de också förebygga en mängd olika sjukdomar. Diabetiker, som söker en naturlig metod för kontroll av blodsockernivåer, lägger till chiafrön i kosten, liksom många som vill gå ner i vikt. Chiafrön är nämligen inte bara rika på protein, kolhydrater och omega 3, de innehåller också antioxidanter och kostfiber. De här små fröna är ett av de mest näringsrika livsmedel vi har!

Jag brukar lägga dem i blöt så att de bildar en sån där gelé-aktig massa som man får när man lägger linfrön i blöt. “Slemmet” är bra för tarmarna och luckrar upp membranen så att man lättare tar upp nyttigheterna.

IMG_8679

I Sverige är chiafrön inte så vanliga än och det är svårt att finna dem ute på restauranger/caféer. I USA och Australien däremot, ser man mer av dem på menyerna. Särskilt kuststäderna, där många “alternativa” matkulturer och rörelser startat genom åren, presenterar en uppsjö av rätter med chia seeds. Här i Sverige får du tag på fröna i hälsokost-butiker. Ta en titt nästa gång du passerar en och se om du kan komma över en påse med samma superfood som aztekerna och maya-indianerna åt! En påse räcker väldigt länge. Fröna kan användas till i princip vad som helst – jag har ätit allt från chia-gröt till pannkakor med chiafrön i… det är bara fantasin som sätter stopp. Varför inte kolla in den här goda cheesecaken med chiafrö-topping som min PT Sanna har gjort: www.tasty-health.se

Må så gott!

Namaste

Desirée

 Om bloggen

Namn: Desirée ”Dissan” Rosborg.

Ålder: 32 år.

Bor: På söder i Stockholm, samt i Los Angeles och Byron Bay delar av året.

Familj: Nära och kära finns spridda över hela jordklotet. Jag är lyckligt lottad som har en stor "familje"-krets.

Sysselsättning: PT, yogalärare, allkonstnär.

Om mig: Jag älskar kontraster och motsatser. Variation och nya utmaningar är mitt liv i ett nötskal. Följa hjärtat och gå min väg genom livet berikar och lär oerhört mycket. Oavsett om det handlar om musik, snowboard, surfing, konst, design, hav, berg, yoga, Osho, Meisner eller dans, så hittar jag ständigt nya pusselbitar som passar in i min livsbild.

Fokus just nu: Min Personliga Yoga. Få klart mitt album "Diary of a Seaturtle" – uppföljaren till EP:n ”Naked Touch” som hittas på www.desireerosborg.com. Jag håller också på att skriva klart det sista på en självbiografisk monolog.

Om bloggen: På min blogg kan du läsa om yoga, om livet och dess utmaningar, om tips och tricks för en hälsosam livsstil både för in- och utsidan, om personer och saker som inspirerar i vardagen. Två av mina favoritmantran är ”welcome the unknown” och ”become your dream” – de genomsyrar det mesta jag lägger min hand vid, så även denna blogg. Hoppas du blir inspirerad!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.