Min personliga yoga

snowboard-påsk

Postad: 31 mars, 2013 Av: Min personliga yoga Kategori: inspiration, livet, resor, träning, yoga | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

IMG_0214Som jag har längtat efter att få sväva nerför ett berg på min älskade snowboard! Missade förra vintern då jag surfade/yogade mest i Byron bay, Australien. Det var helt fantastiskt såklart, men som med allt i mitt liv så älskar jag kontraster! Sommar, vinter, hav, snö…

IMG_0219Jag tänker ofta på att jag skulle vilja bo nere i Alperna igen, för att få den där dagliga dosen av frisk luft, att vara högst upp på ett berg. Det är något magiskt med tystnaden och känslan av att vara ett med naturen, när man surfar puder nerför en grym offpist-repa… Jag är oerhört tacksam att jag iallafall fått två säsonger i Österrike, även om jag fortfarande har en dröm att en dag bo i The Rocky Mountains i USA, eller varför inte Whistler eller Benff i Kanada?!! I väntan på stora berg, har jag hur som helst haft en episk påsk, på ett berg med snö, sol, familj och vänner. Vad mer kan man önska? Total bliss! Vemdalen har visat sig från sin bästa sida! Är tacksam att jag har två starka ben som kan bära mig genom livet och ta mig dit jag vill, så att jag får uppleva stunder som dessa, med människor jag älskar

IMG_0163

Trots att jag nu på tredje snowboard-dagen har en del mjölksyra i benen, efter 1,5 års uppehåll, känner jag mig ändå fri i min åkning. Än en gång kan jag konstatera att yogan ger ringar på vattnet i precis allt jag gör. Balansen inifrån med andning, fokus och bandhas hjälper mig dagligen att leva i mitt fulla spektra! Vilken styrka och smidighet yogapraktiken skapar med allt från krigare till bryggor, solhälsningar och meditation!

IMG_0238

Innan jag avslutar och önskar glad påsk, skulle jag vilja passa på att ge ett litet tips för nariga läppar såhär vid årstidsbyte. Världens bästa cerat i granatäpple/kokos kommer från: Lilla Bruket i Varberg. Helt magiskt! Finns att köpa runtom i Sverige, eller att beställa från hemsidan.

Glad påsk!

/Desirée

IMG_0261

 älskade kropp

Postad: 29 december, 2012 Av: Min personliga yoga Kategori: andligt, yoga | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

I morse när jag tog yogaklass, slogs jag än en gång av hur mirakulös människokroppen är. Tänk att den bär oss genom livet varje dag! Tar oss dit vi vill, förstärker våra själsliga upplevelser och ger oss värdefull visdom, bara vi lyssnar… För mig har yogapraktiken varit viktig med den biten: att varva ner, lyssna inåt och känna in på nya sätt. Där i mellanrummet, där jag ger mig själv utrymme, får jag ofta svar på saker och ting.

Under många år var jag van att “kötta på” med all träning, särskilt i mitt yrke som proffsdansare. Det var i stort sett 1:a eller 0:a med muskeltonusen: max eller helt avslappnad. Det fanns liksom inte så mycket däremellan…spektrat var inte så ekvilibristiskt. Att kunna välja hur mycket och i vilka lägen det behövdes stark muskeltonus, kontra minsta möjliga anspänning men ändå en aktivitet, det var lättare sagt än gjort… Jag gjorde helt enkelt inte mitt eget detektivarbete tillräckligt grundligt.

Numera är det dock alltid min egen upplevelse och känsla som står i fokus. Jag älskar att lära mig av andra, men litar på mig själv mer idag. I slutändan är det mitt utforskande som ger mig den kunskap och visdom jag behöver… Kanske blir det så med åren – ju mer erfarenhet man har, desto lättare blir det att sålla information och känna på djupet vad som funkar bäst för en själv. Det är sannerligen spännande att leva i en människokropp, den känns så olika från stund till stund.

I morse fanns det en luftighet och lätthet i kroppen, samtidigt som jag kände mig oerhört förankrad. Tänk att vardagsmagi uppstår varje gång man närmar sig något på ett nytt och kanske lite mjukare sätt…

I tystnaden finns svaret…

love and light

DesiréeOm bloggen

Namn: Desirée ”Dissan” Rosborg.

Ålder: 32 år.

Bor: På söder i Stockholm, samt i Los Angeles och Byron Bay delar av året.

Familj: Nära och kära finns spridda över hela jordklotet. Jag är lyckligt lottad som har en stor "familje"-krets.

Sysselsättning: PT, yogalärare, allkonstnär.

Om mig: Jag älskar kontraster och motsatser. Variation och nya utmaningar är mitt liv i ett nötskal. Följa hjärtat och gå min väg genom livet berikar och lär oerhört mycket. Oavsett om det handlar om musik, snowboard, surfing, konst, design, hav, berg, yoga, Osho, Meisner eller dans, så hittar jag ständigt nya pusselbitar som passar in i min livsbild.

Fokus just nu: Min Personliga Yoga. Få klart mitt album "Diary of a Seaturtle" – uppföljaren till EP:n ”Naked Touch” som hittas på www.desireerosborg.com. Jag håller också på att skriva klart det sista på en självbiografisk monolog.

Om bloggen: På min blogg kan du läsa om yoga, om livet och dess utmaningar, om tips och tricks för en hälsosam livsstil både för in- och utsidan, om personer och saker som inspirerar i vardagen. Två av mina favoritmantran är ”welcome the unknown” och ”become your dream” – de genomsyrar det mesta jag lägger min hand vid, så även denna blogg. Hoppas du blir inspirerad!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.