Min personliga yoga

ögat i stormen

Postad: 19 mars, 2013 Av: Min personliga yoga Kategori: inspiration, livet, yoga | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera

bc462dda907611e2a42922000a9e51c4_7Sitter på Arlanda och väntar på att boarda mitt flyg till Dubai, via Istanbul. Älskar den här lugna känslan av att veta att nu har jag flera timmar där jag är ett med horisonten. Att titta ut på molnen, sitta och filosofera, skriva, lyssna på musik, läsa, reflektera över allt och inget, samtidigt som jag inte har en aning om vad som komma skall. Så är det naturligtvis varje dag i livet, att vi aldrig vet något om imorgon. För mig betyder resandet dock en extra skruv på nuet. Det här med att kasta mig ut i det okända, är det bästa som finns. Själen och hjärtat styr, de vet, de känner, de har en intelligens bortom förstånd…det är bara intellektet som inte har en aning om vad som väntar bakom nästa hörn…det har jag förlikat mig med genom åren…

Jag älskar att resa och bo utomlands, att ta in nya kulturer och inspireras av olika levnadssätt, samtidigt som jag älskar Sverige och är oerhört tacksam för att jag är uppvuxen här. Efter ett tag blir det dock för litet och jag behöver ut och andas ny luft…

1297549088dc11e2982122000a1f8c32_7Genom åren har många sett mitt mod i att våga leva som jag vill, medan andra ifrågasatt att jag “vind för våg lämnar allt och bara drar”. En del ser det t.o.m. som oansvarigt och som en flykt. Vad de inte vet är att jag är ögat i stormen. Precis som när du yogar eller mediterar och över tid lär dig att välja vilka tankar och idéer du ska gå med, kontra vilka du låter passera för att komma i djupare kontakt med din inre SANNA röst, precis så är det med mina vägskäl i livet. För många låter det som rena grekiskan, medan andra förstår precis vad jag menar. Oavsett vilket, så är det så det är för mig: JAG BARA VET. Går jag emot den känslan eller drar ut på det, blir jag sjuk eller skadad, så att jag till slut “tvingas” byta riktning.

I lördags var jag på födelsedagsmys hos en kompis, varpå vi hamnade i en rad fina samtal. Bl.a. så pratade vi om det här med att lära känna sig själv mer och mer för varje år, vad vackert det är! Över tid har man blivit utmanad i livet både privat och professionellt, gränser har överskridits osv…det bästa med det är, att man tvingats definiera för sig själv vem man är och vad som är viktigt i ens eget liv. För mig är mina upp och nedgångar i livet inte någonting dåligt, utan bara någonting som ÄR, utan värderingar. Ebb och flod, natt och dag…saker och ting kommer och går, det behöver inte vara mer komplicerat än så. Ibland är det inte lätt, men det är också ok…bara att andas in och ut, in och ut, kanske in genom näsan och blåsa ut genom munnen…ta in det man vill ha mer av och andas ut det som inte längre fyller något syfte…
Nu ska jag boarda min flight, drömma om Stand Up Paddleboard Yoga, kära återseenden och börja skissa på min musikvideo till “wind in my loins”. Vi hörs snart!

Love & Light

Namaste

Dordens kraft

Postad: 27 januari, 2013 Av: Min personliga yoga Kategori: livet | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 kommentarer

Nothing is Impossible

Oavsett om man är bekant med affirmationer och van att formulera mål för sig själv eller inte, kan de flesta säkert relatera till situationer och upplevelser där ordens kraft varit mer än påtagliga. Varje dag känner vi av, registrerar och sänder ut information i samband med de ord vi hör och förmedlar. Kommunikation är A och O som man brukar säga, ändå uppstår ofta missförstånd i vardagen när vi uttrycker oss plumpt och “halv-sovandes”. Utan riktning och fokus tenderar saker och ting att bli lite luddiga, varpå spänningar, irritation och besvikelser ligger nära till hands.

Häromdagen pratade jag och en kollega om hur forskare och vetenskapsmän genom åren kommit fram till sina slutsatser. Efter idogt arbete, har de alla en vacker dag plötsligt sett allt kristallklart! Newton, Einstein m.fl. har alla sagt att, det rätta svaret kom när de ställde den rätta frågan. Tydlighet och medvetenhet är essensen i omedelbar synkronicitet.

IMG_8866

Inom yogan letar vi oss in till vår innersta kärna genom att synkronisera andning, fokus och starka kroppslås. Vi upplever både på ett fysiskt och psykiskt plan, den lätthet och svårighet detta möte av ytterligheter innebär. När ytterligheterna möts, uppstår balans.

Tankar och ord pockar ständigt på vår uppmärksamhet. Det är en utmaning att sålla i detta “tjatter”. Men precis som med allt annat, ger övning färdighet. Tänk bara på ett barn som övar sig att gå. En oerhört stark drivkraft, nyfikenhet och lekfullhet driver barnet att förstå och känna in hur allt hänger ihop. Slutligen går allt i lås. Så tänker jag också att det är med orden vi både hör inom oss och säger. Ju mer balanserade och precisa de är, desto mer mitt i prick blir reaktionen/resultatet. Ordens magi är fascinerande – en liten twist på en formulering, eller byte av ord, kan göra hela skillnaden…

Tänk på den gamla pedagogiska övningen med det gröna äpplet: “Blunda och tänk INTE på ett grönt äpple…” Nog ser man allt ett grönt äpple…det där ordet INTE verkar gå obemärkt förbi. Hur formulerar vi oss när vi förklarar vad vi menar? Vad lägger vi fokus på? Vad har vi för tonfall?

green-apple

 

 

Har du sett filmen I AM av Tom Shadyac, vet du att man numera kan mäta reaktioner på ord och tonfall i t.ex. yoghurt och saliv. Beroende på hur man talar till respektive substans, registreras olika energi-kurvor… Är det kärleksfulla ord och tongångar, blir reaktionen på ett sätt. Är det hatiska ord och spretig energi som attackerar substansen, blir reaktionen en helt annan. Jag såg filmen för ett par år sedan i LA och blev alldeles lyrisk. Det är så härligt när alla, både skeptiker och intuitiva personer, ges möjligheten att förstå magiska saker i vardagen.

IMG_6661

Tar man en saltlösning och häller upp i två olika burkar och skriver love/kärlek under den ena, respektive hat/hate på den andra, ter sig kristallerna olika när vattnet avdunstar. I burken med kärlek ordnas saltkristallerna symmetriskt, medan den hatiska representerar oordning. En del människor skriver affirmationer och favorit-ord på sina vattenflaskor, för att skapa ringar på vattnet kring det de älskar och vill se mer av i sitt liv! Vatten är också levande och reagerar på omgivningen!

Varje ögonblick ges vi möjligheten att välja ett ord som passar perfekt in med vad vi vill förmedla. Det gäller bara att först komma i kontakt med sin innersta röst, så att man kan formulera den sanning man står för

Love & Light

Desirée

info@minpersonligayoga.se

 

 Om bloggen

Namn: Desirée ”Dissan” Rosborg.

Ålder: 32 år.

Bor: På söder i Stockholm, samt i Los Angeles och Byron Bay delar av året.

Familj: Nära och kära finns spridda över hela jordklotet. Jag är lyckligt lottad som har en stor "familje"-krets.

Sysselsättning: PT, yogalärare, allkonstnär.

Om mig: Jag älskar kontraster och motsatser. Variation och nya utmaningar är mitt liv i ett nötskal. Följa hjärtat och gå min väg genom livet berikar och lär oerhört mycket. Oavsett om det handlar om musik, snowboard, surfing, konst, design, hav, berg, yoga, Osho, Meisner eller dans, så hittar jag ständigt nya pusselbitar som passar in i min livsbild.

Fokus just nu: Min Personliga Yoga. Få klart mitt album "Diary of a Seaturtle" – uppföljaren till EP:n ”Naked Touch” som hittas på www.desireerosborg.com. Jag håller också på att skriva klart det sista på en självbiografisk monolog.

Om bloggen: På min blogg kan du läsa om yoga, om livet och dess utmaningar, om tips och tricks för en hälsosam livsstil både för in- och utsidan, om personer och saker som inspirerar i vardagen. Två av mina favoritmantran är ”welcome the unknown” och ”become your dream” – de genomsyrar det mesta jag lägger min hand vid, så även denna blogg. Hoppas du blir inspirerad!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.