Annons
Annons

Mint- och chokladmousse med bär och sandwichglass

Gillar du choklad? Gillar du att äta det som är i säsong? Här är en god och nyttig dessert som passar dig som har en trädgård full av bär.

Redaktionen

28 juli, 2020
Mint- och chokladmousse med bär och sandwichglass
Dela inlägget

Gillar du choklad? Gillar du att äta det som är i säsong?
Här är en god och nyttig dessert som passar dig som har en trädgård full av färska bär.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från duktiga Isabel Chrisbel bakom chrisbels-glutenfria.se.
Hon finns även att följa på Facebook på sidorna Chrisbels Glutenfria bakning och Glutenfri och växtbaserad kost.

Portioner: 4

Ingredienser

1 burk kokosgrädde
8-10 mjuka urkärnade dadlar eller 2 msk lönnsirap/agave
3 droppar pepparmyntsolja eller 1 tsk vaniljpulver
1 msk smält kokosolja
2 dl bär
Grädde/glass (eller ännu hellre nyttigare sandwichglass – om du orkar göra dem dagen innan. Recept nedan.)

Läs också: Ny forskning: Ämne i kakao boostar huden inifrån

Sandwich mintglass

Kaka
3 ägg
2 msk honung/socker
4/5 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Glass
2 dl kokosgrädde Kung Markatta (det tjockaste från burken)
½ dl kokosolja (smält)
2-3 msk lönnsirap/honung/agave
3 droppar pepparmyntsolja (var noga att inte kommer fler droppar)

Läs också: Här är våra nordiska superbär

Gör så här

1. Låt kokosgrädde ligga i kylen minst sex-åtta timmar. Gör ett hål genom den tjocka grädden och töm på kokosvatten. Låt ligga framme i rumstemperatur i en-två timmar.
2. Mixa kokosvatten med dadlar, kokosolja och pepparmintsolja eller vaniljpulver. Tillsätt sedan kokosgrädden och fortsätt mixa cirka en minut.
3. Fördela smeten i tre-fyra serveringsglas och ställ i kylen några timmar. Ta fram och toppa med bär och glass eller grädde (eller sandwich).

Glass
Börja med glassen dagen innan. Mixa alla ingredienser i en mixer tills du får en fin och slät smet. Häll glassen i en form som är 20×15 centimeter och ställ in den i frysen och låt stelna.

Kaka
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggvitor först med en matsked honung till ett hårt skum. Vispa sedan äggulor med en matsked honung, tillsätt torra ingredienser och blanda allt väl. Blanda sedan i äggvitan varsamt.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 centimeter. Grädda i fyra-fem minuter. Gör fina hål över hela kakan. Dela kakan i mitten och låt kallna. Ta ut glassen från frysen, ta ut från formen och låt ligga framme i cirka 15 minuter. Lägg glassen på kakan. Ställ tillbaka den i frysen och låt stå i cirka 15 minuter. Ta ut och skär i önskade bitar. Servera och njut.

Läs också: Förbli evigt ung med kakao

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons