Mona Jansén

Bra gym i norrort?

Postad: 17 februari, 2013 Kategori: Träning | Kommentera (0)

Jag har fortfarande inte hittat något permanent gym där jag vill vara ännu. Det är viktigt att det är relativt nära hem eller jobb det ska finnas både gruppträning och möjlighet till enskild utveckling. Det ska vara jordnära men gärna rätt så nytt och  fräscht – ja, ni hör ju…

Men snart kommer jag säkerligen bara välja något för att jag är så rastlös att det kilar i kroppen.

Så.

Gym.

Norrort.

Vart?Varje år säger jag samma sak…

Postad: 17 februari, 2013 Kategori: Jag | Kommentera (0)

… och varje år håller jag mitt löfte.

“I år ska bli mitt livs bästa år!”

1749452

Igår fyllde jag 34 år och jag hade en helt ljuvlig dag och känner mig grymt uppskattad och älskad. Grattis till mig, 34-åringen som fortfarande visar leg på bolaget 99 gånger av 100! Nu kommer jag vara lite mer aktiv här än jag varit tidigare, det är också ett löfte.

Trevlig söndagskväll kära ni!-8 cm genom mindfulness

Postad: 9 februari, 2013 Kategori: 28 veckor | Kommentera (0)

Jag har ju kört min 28-veckors utmaning för mig själv utan att ha skrivit om den eller egentligen delat den med någon förutom de som delar min vardag men nu tog jag mitt midjemått och känner att jag vill skryta lite.

Förutom att magkänslan är varm och god, jag är mer generös med närvaro mot mina medmänniskor och en bättre föreläsare, coach och ledare så har jag minskat 8 cm i midjan på snart 6 veckor. Den totala utmaningen ligger på 28 veckor och syftar till en hållbar förändring inifrån och ut. Utifrån och in har jag testat innan och det ger mig snabba resultat men inget mer bestående än ett halvår ungefär.

Nu sover jag mina ultimata 7-8 timmar varje natt. Jag är hungrig till frukosten och jag gör bra kostval. Jag trivs med hur min kropp känns och vaknar förväntansfull över dagen. Mindfulness i kombination med andra inre verktyg gör att jag lever i varje sekund.

Gör du?Surt, surt, surt sa räven!

Postad: 7 februari, 2013 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (0)

Jag började ju köra min utmaning för att förändra sitt tänk, sin grundtanke, sin mindfulness på 28 veckor för snart 5 veckor sedan. Ingen quickfix, ingen tillfällig grej, utan början på något nytt.

Veckan efter så kör en annan av bloggarna på sajten igång en fysisk utmaning, på uppmuntran och uppmaning av Kurera. Det var otur. För mig.

Jag känner inte och kände inte att jag kan på något sätt konkurrera med någon anställd av kurera och då skulle min utmaning bara var en i mängden, trots att den är långt, långt ifrån det. Men så kändes det och så känns det. Utan puffar är man inte mycket i bloggvärlden.

Därför kör jag ingen utmaning. Men jag behöver ju inte tystna helt.Passar du in?

Postad: 8 januari, 2013 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (1)

Att inte passa in.

Det är en känsla som ger ett val. Detta val har jag tagit åt båda hållen många gånger tidigare. När jag valt att lämna är det för att jag inte känt mig uppskattad, erkänd eller helt enkelt utnyttjas i andras syfte. När jag valt att stanna har jag sett en potential i en gemenskap där de andra helt enkelt inte är riktigt där jag är. Än.

Att passa in.

Ja, det har nog aldrig varit min melodi, men då sjunger jag rättvisans sång flera gånger om.En snabb utmaning eller en bestående förändring?

Postad: 7 januari, 2013 Kategori: 28 veckor, Hälsa, Kost, Livet, Mål, Träning | Kommentera (0)

Det tar tid att skapa förändring och min 28-veckors utmaning är som jag berättat innan bara början på en ny livsstil.

Det är ingen som har bråttom att leva sitt liv snabbare även om man motiveras av att se en snabb fysisk förändring. Genom de här veckorna kommer jag och ni utvecklas inifrån och ut till den gräns att det inte längre känns som en utmaning, en prövning eller något ni måste uppmana er själv till att göra. Jag har själv gått igenom denna utmaning flera gånger och för varje gång kommer jag lite längre i mig själv.

Det får inte finnas några tvång eller måsten om det inte är så att ni tänker fortsätta leva era liv under de premisserna.

Vi kör igång första veckorna med långsam invänjning fysisk men med full kraft psykiskt. Eller så kan ni göra som ni säkerligen gjort innan och misslyckats med också, köra igång med en utmaning över er egen förmåga, med förändring utifrån och in, istället för tvärtom.

Valet är ditt, men du är varmt välkommen!Antar att jag ska känna mig smickrad?

Postad: 7 januari, 2013 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (6)

Av att någon efterliknar mitt S.M.A.R.T:a inlägg från den 30/12-2012? Men det känns lite så där…

Detta tänker jag på; MålbildsträningHur undviker du frestelser?

Postad: 7 januari, 2013 Kategori: 28 veckor, Hälsa, Jag, Kost | Kommentera (0)

Att undvika frestelser är kanske inte det roligaste man gör i sitt liv, men likväl, är det för mig, ibland mer än nödvändigt. Om det skulle vara så att jag efter en tuff dag på jobbet, hungrig och ivrig att komma hem, skulle besöka mataffären är det hög risk att både lite choklad och glass skulle slinka ner i korgen. Som en av alla mina  räddningsplaner inför det här 28-veckorsprogrammet är alltså att undvika den situationen så långt det bara går.

Jag skulle kunna äta precis när jag lämnar jobbet men det vet jag att jag inte skulle kunna lyckas hålla mer än ett fåtal gånger därför är det helt perfekt för mig att beställa min storhandling på nätet och få den hemlevererad till dörren. På nätet kan jag helt anpassa min handling efter vad jag planlagt att äta dem första 2 veckorna och inget slinker ner som inte borde vara där.

Jag började använda cooponline.se redan 2008, på den tiden hette de mataffären.se och mina motiv var lathet, slippa bära och kånka, att jag inte ville trängas bland handlande barnfamiljer och pensionär samt det faktum att jag tycker att stå i kö är överskattat och en total slöseri av tid. Så lägg nu till motivet att jag slipper onödiga frestelser, som troligtvis bara skulle resultera i dåligt humör i slutänden, så ser jag ingen anledning till att gå tillbaka till traditionell storhandling.

Idag efter jobbet tar jag det lugnt hem för att öppna upp för en leverans bestående av massa rena proteiner, laktosfria mejeriprodukter och härligt frukt & grönt.

Har du något tips för att undvika frestelser, dela gärna med dig!Du har väl inte glömt?

Postad: 7 januari, 2013 Kategori: 28 veckor | Kommentera (0)

…att ta dina förebilder och mått, vägt dig om du vill och handlat in allt du ska äta denna veckan?

Annars föreslår jag att det blir din prioritering idag!

Godmorgon förresten… Är du redo?

Postad: 6 januari, 2013 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (0)

Imorgon börjar 28 veckor och resten av livet. Är du väl förberedd? Annars har du tid att läsa igenom mina inlägg om livsförändring och sätta dina mål!

Vi ses imorgon!Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)