Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Situationsanpassat ledarskap…

23 september, 2012 | Kommentera (0)

… är inte krångligare än att anpassa sitt sätt att leda efter den du har framför dig och dess förutsättningar. Att sen hitta till den plats, där den du ska leda, befinner sig kan vara lite krystat i början.  Inte för att viljan brister utan för att dem verktyg man först ges är baserat att man agerar som coach och mycket mindre som en traditionell chef.

 

Ett av dem verktyg som jag använder effektivt är QF, questioning feedback, där man baserat på öppna frågor får den man frågar att själv komma fram till lösningar och beslut. När man använt den här tekniken tillräckligt länge märker man att frågorna som kommer blir färre och färre och besluten som fattas framgångsrikt, utan ens egen inblandning, blir fler och fler.

 

Får ni någon gång chansen att lära er QF, ta den, använd den och träna er fram tills den kommer naturligt, för det är inte bara i jobbsammanhang du behöver leda eller samarbeta, utan i alla dina relationer oavsett

Postad: 23 september, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Jobb, Ledarskap/Psykologi | Etiketter: , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)