Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Det magiska talet 3…

4 oktober, 2012 | Kommentera (0)

… eller 7 för den delen, återspeglas i många historier, sagor och berättelser. Så också i minnesteknik, motivationsverktyg och utbildningar. När jag bara vill skrapa lite på ytan för dem som kanske aldrig insett eller trott på att ledarskap i vardagen existerar så brukar jag dela upp allt i tre.

Så mamman som inte tror på det, storasyskonet som inte insett det eller fotbollstränaren som inte fattat varför dem inte kommer över den sista tröskeln, i alla fall går från tvivlare till nyfikna.

Så på ytan delar vi upp det i; kompetens, samarbete och karaktär. Dessa tre grundpelare kan vi och kommer vi att dela upp i fler byggstenar men vi håller oss där så länge och vi ponerar att du är ny i din roll. Ny förälder. Nytt storasyskon. Ny som tränare.

Uscha – skrämmande, roligt, omvälvande – och skit också – tänk om jag inte duger?

Ovanstående tre grundpelare kan tyckas vara självklara och deras innebörd än mer. Men vi går in på kompetensen. Du kan har gått klasser, du kan ha övat och tränat, du kan ha läst studier och utfall, du kan ha pratat om det och du kan ha alla förutsättningar som finns, på pappret.

Men den största kompetensen är ändå den som tar oss framåt och det är förmågan att veta vart vi ska och ta oss dit genom att ställa frågor och verkligen lyssna på svaret. Att ställa frågor, inte för frågornas skull, utan för att du vet hur och vad du ska göra av svaren.

Det är inte lätt att fråga din bebis verbalt. Ett syskon är inte alltid samarbetsvilligt och ett gäng tonåriga tjejer i fotbollslaget är inte alltid så sugna på att prata med någon annan än andra tonåriga tjejer.

Här kommer QF:en in och den tekniken, väl behärskad, kommer att ta din kompetens snäppet över dem andras. Så jag har sagt det innan, har ni chansen att lära er QF, gör det!

 

Postad: 4 oktober, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Jobb, Ledarskap/Psykologi | Etiketter: | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)