Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Hotel Anglais plockade ner Anna Bensons konst…

1 november, 2012 | Kommentera (2)

… eller hon fick helt enkelt plocka ner den själv, många veckor innan utställningen egentligen skulle ha avslutats.

Av vilken anledning? Hennes konst väckte anstöt och ansågs inte passande av Scandics koncernledning efter flertalet klagomål.

Anna målar kvinnor. Nakna kvinnor. Framifrån och från sidan. Tillsammans och ensamma.

Skönhet och värde i konst avgörs av varje enskild betraktare, en del tycker att det är fult, en del fint, en del vackert, en del hittar historier och eggas, en del blir förbannade och en del skräms. Men är inte det vad som kännetecknar konsten, känslorna den väcker?

I mig väcker just den händelsen några frågor då jag själv ständigt jobbar med att göra kunder och gäster nöjda och står för extrem kundservice. Jag försöker sätta mig in i ledningen och hur dem tänkte. Till saken hör ju att vi skulle kunna göra detta politiskt då Anna är lesbisk och viss del av konsten speglar detta. Vi skulle kunna skrika diskriminering och förtryck, vi skulle kunna använda ord som kränkande och förnedrande. Vi skulle också kunna tänka oss i förlängningen all konst som gestaltar nakna män, alla skulpturer där den muskulösa torson med din lilla snoppen hyllas.

Om Scandic valde att ta ner konsten av fel anledningar då är Scandic fel ute, så svara mig – vad är rätt anledning att ta ner en konstutställning, långt i förtid, i Stockholm idag?

Postad: 1 november, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Åsikter | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Hotel Anglais plockade ner Anna Bensons konst…

 1. Tobbe skrev den

  vet inte om du menade bare retoriskt eller du var intresserad av åsikter..min åsikt är att det beror på var konsten finns. På offentliga platser som i tunnelbana, sjukhus och sådana platser tycker jag man kan ta hänsyn till vistelsetid, i n korridor på en avdelning där man kanske tvingas vara några dagar ska man enligt min åsikt ha ganska neutral konst, medan i entreer och sådana platser där man kanske passerar en gång eller två kan ha mera tillspetsad konst. På ett privat ställe ska man väl ha den konst man tycker om. Gillar man det inte som chef för hotellet i detta fall så kan man väl avbryta oavsett anledning..diskriminering och förtryck blir det väl bara om man plockade ned det för att man inte tycker om att personen är på ett visst sätt.

  • Mona Jansén skrev den

   Jag vill gärna ha åsikter och håller med dig. Tog dem ner konsten för att den gestaltade homosexualitet eller för att den inte “passade” hotellets profil? Vi är snabba att döma, men inte så snabba att titta oss i spegeln och fundera på om man bara hänger med i “kränktkulturen” eller om man faktiskt blivit oschysst behandlad?!

   Anglais till Anna och hennes konst innan, så vad var egentligen problemet, vad var det som hände?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)