Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Är det en tjejgrej att hålla tyst?

2 november, 2012 | Kommentera (0)

Många är vi kvinnliga chefer sugna på en karriär som står ut med saker på vägen upp ingen egentligen skulle behöva stå ut med. Många är vi som mött fler härskartekniker än vi vågar erkänna och många är vi som tror att om vi säger något så puttas stegen bort och man anses som illojal. Inte öppet. Inte uttalat. Men vi vet att vissa saker ska man tåla.

– Minst ett hundår får du ta, sa en av mina chefer till mig under min introduktion och jag log och stålsatte mig. Klart man ska bli lite härdad.

Men jag gick in kaxig och stolt, redo att visa framfötterna. Jag betedde mig som mig men fick höra att jag inte skulle bete mig som en man. Att jag inte skulle tro att jag hade alla egenskaper och kompetens som krävdes, att jag skulle vara lite tystare trots att jag hade bra saker att säga, att jag inte skulle ifrågasätta vissa saker. Det fanns en företagskultur jag inte skulle försöka rota i. En kultur, jag som ny, aldrig skulle förstå.

Nu när jag väljer att lämna företaget så vet jag att det kommer talas. Som om de kollegor som gått. Som om de som fått gå. Det kommer talas. Jag kommer också tala om alla dem som gjort mina år där så fantastiska. Så utvecklande. Så roliga och lärorika. Det som var bra är bättre än på något annat ställe och det som är dåligt bara råkade drabba mig. Tyvärr.

Men jag vet vad jag åstadkommit, vad jag kunde gjort bättre och framför allt så vet jag att hundår inte borde accepteras, varken av man eller kvinna, hund eller katt.

Postad: 2 november, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Åsikter, Frågeställningar, Jobb, Ledarskap/Psykologi | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)