Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Jag gillar bekvämt, jag gillar lyx…

4 november, 2012 | Kommentera (0)

… och det gör jag faktiskt helt utan skam.

Jag gillar produkter som får mig att må bra, allt från elektronik till skönhet till resor och upplevelser. Jag betalar gärna för att få ha det bra och jag betalar gärna för bra service eller för det jag tycker är en njutning. Jag jobbar extremt hårt för mina medel och är så långt från en glidare vi kan komma. Den där silverskeden har jag då aldrig smakat.

 

Jag är född och uppväxt i en fattig arbetarfamilj och är grymt stolt över dem värderingar jag fått som grund. Det sinne jag har för att hitta njutning i det lilla. På det sätt jag uppskattar en promenad i skogen. Husmanskost. Och framför allt min överlevnadsinstinkt och uppfinningsrikedom som tagit mig väldigt långt och räddat mig många gånger.

Men om jag kan och om jag vill så får jag, nu som vuxen, göra vad jag känner är glädje, harmoni och lycka.

Ni märker ju att jag hamnar lite i försvarsposition men med min bakgrund hänger också en stark jantelag och avundsjuka förklädd till skam och rädsla i. Som hos så många av oss. Den finns däremot inte längre. Jag är glad för mitt. Glad för ditt. Glad för min framgång men hjälper gärna till att hitta din.

Så efter den här fantastiskt lyxiga helgen hittar jag den största lyxen inuti mig själv, jag är lugn, harmonisk, glad och stark.

Jag lever istället för att överleva.

 

Postad: 4 november, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Åsikter, Familj och vänner, Hälsa, Jag, Livet, Relationer, Tankesätt | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)