Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Katrin Zytomierska borde skämmas…

6 november, 2012 | Kommentera (8)

Vi vet alla att du skriver för att provocera och för att få reaktioner, när du vill marknadsföra något eller har tappat läsare och ända sedan du runkade av en häst i din blogg,  så har jag inte klickat in. Inte heller idag har jag gjort det men får uppläst för mig om dina reaktioner på senaste SATS-reklamen och vad du kallar “äcklig feministpropaganda”.

I bakhuvudet har jag hela tiden tanken att du likt ett trotsigt barn bara vill bråka men du gör det så lätt när du bevisar på vilken låg nivå du lägger dig. Du trycker på dem mest grundläggande värderingar vi har och påstår att människors värde ligger i deras vikt, att man bara är lyckad om man är smal och du kritiserar att en tjej som precis tränat ett tufft pass varken är sminkad eller fönad.

Att du lägger ditt eget värde utifrån ditt utseende är givetvis upp till dig för intelligensen i ditt inlägg, Katrin, är rätt låg. Låt mig förklara varför:

1. Du påstår att det inte finns mulliga människor i ett flertal europeiska storstäder.

2. Du jämställer reklam med budskap att man duger som man är med “äcklig jävla feministpropaganda”

3. Du hoppas och tror att reklamkampanjen och den uppmärksamhet du gett SATS ska ge dem färre kunder?

Jag undrar också varför du tror att folk är överviktiga? Lever du kvar i fördomarna kring lata tjockisar som luktar illa? Lever du kvar i vanföreställningarna att alla som säger sig vara nöjda bara maskerar sin innerliga önskan att väga 55 kilo och ha rutor på magen?

Har du hört talesättet; “Det jag ogillar i andra tycker jag sämst om i mig själv”?

Att du mådde dåligt som överviktig och hatade dig själv är en sak men projicera inte dina värderingar på andra när den självkänsla som kommer utifrån bara skapar ett hårt skal och instabil insida. Fast det är klart, om folk är nöjda, äter ok, tränar ok så får du ju färre kunder till din lilla butik vars verksamhet mer och mer verkar bygga på att ta fram det sämsta i människor inte tvärtom.

På många olika sätt är jag glad att du inte är en förebild för unga tjejer, gamla tjejer, smala tjejer, tjocka tjejer, missnöjda tjejer, nöjda tjejer –  för är det någon som borde skämmas, så är det du Katrin…

Postad: 6 november, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Åsikter, Jag, Kost, Media, Skönhet | Kommentera (8)

Det finns 8 kommentarer:

Katrin Zytomierska borde skämmas…

 1. Hannes skrev den

  WORD! 🙂

 2. Gretchen skrev den

  Bra sagt samtidigt som det lyfter en fråga hos mig; måste man provocera så illa för att få läsare?? (Om någon har numret till ovan nämnda häst, tar jag gärna det oxå..)

 3. Ylva H skrev den

  Bra Mona, jag skriver under på varenda ord!

 4. Linda skrev den

  Hennes blogg var den värsta skit jag läst . Om finest vill behålla sin stil borde de ta bort hennes blogg, För hon är en skam för allmänheten. Tycker synd om de osäkra tonåringar som kommer över hennes blogg som lär orsaka ätstörningar och komplex hela livet …WAY TO GO….som om folk inte har bekymmer nog?

 5. Martina skrev den

  Word!!!

 6. Malin Rosén skrev den

  Vilket sjukt bra inlägg! You go girl!!

 7. susann h skrev den

  HOPPAS att Katrin BARA uttalar sig så här för att få fler läsare till sin blogg. Jag läste hennes bok o tyckte den var uppfriskande, men detta är ju helsjukt. Är tjejen i reklamen överviktig? Ser ingen putmage o det mesta är ju täckt av kläder… Och att blanda in feminism i detta… patetiskt.

 8. ylva skrev den

  hear hear

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)