Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Hur bra är du på att ljuga?

8 november, 2012 | Kommentera (0)

Det är ju fantastiskt tråkigt när folk ljuger för en och ännu tråkigare är det när någon ljuger så dåligt för en att man vill plocka fram skämskudden och gå därifrån.

Inte så mycket privat vill jag påstå utan mest i jobbet händer det att folk drar lite vita lögner för mig. Precis som jag gör för min chef då och då, när jag på stående fot kommer på en handlingsplan och påstår att den varit implementerad sen igår. Likadant säger ibland min personal till mig att vissa uppgifter är gjorda inom deadline eller inom koncept. Jag känner till dem flesta och vet att det från att lögnen kommit tar det ca 5 minuter så är uppgiften korrekt utförd och jag blev egentligen bara lite vilseledd men fick ändå det resultat jag förväntade mig.

Men vissa personer kan inte hantera detta utan tror att om dem kommer undan med en liten lögn, testar jag en medium och funkar det, ja då måste jag bara testa en large. En fet, fet lögn som inte är ok. Det som inträffar i min hjärna då är att jag måste konfrontera lögnaren, inte bara för just den lögnen utan för alla små lögner som trillat ur munnen på personen, för att påvisa ett beteende och visa att tilliten inte existerar. När hen då nekar och hänvisar till tredje part blir jag än mer dryg och blandar in även hen.

Men när någon hierarkiskt ligger över en och ljuger. När du bevisar motsatsen och dem fortsätter ljuga. När du känner igen lögnerna för att du har hört dem uttalas till andra och när du trodde att du var värd mer respekt än så.

Vad gör du då?

Postad: 8 november, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Åsikter, Frågeställningar, Jag, Jobb, Ledarskap/Psykologi, Livet | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)