Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Varför ska vi rädda SAS?

13 november, 2012 | Kommentera (1)

SAS ska spara tre miljarder kronor. 800 tjänster ska försvinna. Och lönerna för personalen som får vara kvar ska sänkas med cirka 12 procent. Går inte facken med på det går bolaget omkull. Så här ser det ut.

3 stater plus familjen Wallenberg äger SAS och nu höjs massor av röster att staten måste gå in och rädda skeppet, förlåt flyget som sjunker snabbare än en zeppelinare.

Men det finns en anledning till varför SAS sitter i skiten just nu. Det är illa skött. Kunderna sviker för att andra aktörer erbjuder snarlika tjänster till bättre pris och jämförlig service. Varför ska SAS vara ett undantag från konkurrensregeln?

Enda anledningen att rädda SAS är för att rädda jobben och dem individer och deras familjer som drabbas. Det är enda anledningen.

För mindre än ett år sedan sänktes många av deras löner med 20% medan arbetsbördan höjdes med 20% och jag frågar mig hur lyckliga är dem som jobbar på SAS egentligen, älskar de sitt jobb så mycket att dem vill jobba gratis? Jag kan låta jäkligt tuff men SAS kan inte skötas på det sättet, så låt det stilla vila, låt all underbar personal få arbeten på andra bolag och lämna plats på marknaden för fler aktörer.

För vilket mirakel skulle egentligen ske genom att trycka in dem där miljarderna i SAS?

 

Postad: 13 november, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Åsikter, Frågeställningar, Jobb, Ledarskap/Psykologi | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Varför ska vi rädda SAS?

  1. Gretchen skrev den

    Jag vill också ha miljarder. Var ansöker man?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)