Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Hur många SD:are känner du?

16 november, 2012 | Kommentera (0)

Så här skrev jag 20 september 2010 i min dåvarande blogg. Ämnet är fortfarande lika aktuellt.

Så kom då SD in i riksdagen…

… och jag är inte förvånad. En del av det svenska folket använde sig av vårt demokratiska system och beslutade sig för att dem var partiet som skulle föra deras talan de kommande 4 åren. En del av det svenska folket finns i min släkt och i min närmaste familj.

Människor jag har vuxit upp med. Människor jag älskar och brinner för. Människor jag skulle göra vad som helst för i en nödsituation. Människor som nu röstat på SD.

Så hur ska jag bete mig?

Jag står så långt det går ifrån SD i människosyn, ideologi och personlig livsstil så därför gör det extra ont att få det örfilat i ansiktet att ni inte tycker att varken jag eller mina vänner är lika mycket värda. Ni tycker det i så stor grad att ni vill att dessa människor ska regera och driva Sverige mot det Sverige ni tror är bättre.

Ni påstår att ni inte är rasister och jag vet att ni inte använder det ordet, men er politik är främlingsfientlig vad ni än säger. Jag vet att ni öppet motarbetar bi-, homo- och transsexuella och deras rätt att gifta sig och bilda familj. Jag vet att ni vill bevara en svensk kultur, inte mångkulturell och mångsidig, utan en svensk kultur.

Min kärlek till er försvinner inte, däremot så har jag mycket svårt att se hur och på vilket sätt vi skulle hitta en gemensam plattform och grund när jag vet vad ni står för och vad ni tycker.

Ni får tycka och tänka, stötta vilket parti, ni vill, men om jag skulle rösta på ett parti som vill diskriminera alla smålänningar oavsett annan politik, vad skulle ni tycka då?

Jag hoppas och tror i min naivitet att ni inte läst deras partiprogram. Att ni bara hört om deras önskade reformer i äldrevården, deras önskan att ge mer pengar till FN, deras planer att sänka bensinskatten för att sedan frysa den.

Jag hoppas så.

För annars vet jag inte hur jag ska bete mig. Människor i min släkt. Människor i min närmaste familj.

Ni har röstat på SD…

 

Postad: 16 november, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Åsikter, Familj och vänner, Frågeställningar, Jag, Ledarskap/Psykologi, Media, Relationer, Speciell, Tankesätt | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)