Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Om du var tvungen att välja?

20 november, 2012 | Kommentera (0)

Alla som har gått igenom ett svårt uppbrott eller skilsmässa vet hur lång tid det kan ta innan man totalt kommit över allt vad det inneburit. Oftast är det enklaste att glömma och förlåta just personen, det svåra är dem planer och drömmar som aldrig blir av. Den trygghet som rivs upp och den identitet man skapat eller vuxit samman till.

Samma sak kan det många gånger vara mellan anställd och arbetsgivare. I början låter allt fantastiskt och man blir mer eller mindre uppvaktad, ser allt genom rosa skimmer och alla små hinder som borde varit klara varningssignaler tar man sig igenom och bygger starkare och starkare lojalitet. Man talar samma språk och gemenskap, uppskattning och erkänsla gör att utmaningarna kämpas igenom.

Men så tar smekmånaden slut.

Handlar det om en kärleksrelation aktar man sig för att inleda något nytt, man är försiktig, bearbetar sitt uppbrott och flera gånger har jag hört från vänner och familjemedlemmar att man aldrig ska bli kär igen, att man aldrig kan lita på någon mer, att man ska leva ensam för alltid. Man skyddar sig. Man är ologisk och dramatisk.

När det kommer till ny arbetsgivare kan man varken vara ologisk eller dramatisk. Man måste lita på sin magkänsla att man hittat någon bättre och man måste släppa lojaliteten till sitt ex direkt. Man måste visa sig från sin absolut bästa sida för arbetsgivaren har 6 månader på sig att bestämma om du är  allt dem vill ha och struntar i vad du har i bagaget.

Tänk om arbetslivet var lika lätt som kärleken.

Postad: 20 november, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Åsikter, Frågeställningar, Jag, Jobb, Relationer | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)