Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Hur mår man bra?

22 november, 2012 | Kommentera (0)

Människor som länge gått och förnekat sin dåliga syn, förstår först efter de fått glasögon skillnaden mellan bra och dålig sikt. Jag tror även att det gäller mig och många andra när det kommer till hälsan. Man går omkring och mår bra, på sitt eget sätt. Man bara låter dagarna ticka, accepterar järnbrist någon gång i månaden, deppighet när mörkret faller, magont utan att reda ut det och torr hud och utslag när årstiderna skiftar.

Man har inga större problem och vill inte vara i vägen. Det är inte direkt som om man är sjuk. Man går omkring och mår. Man mår bra.

På något sätt orkar man inte heller fokusera och utbilda sig då man är rädd för allt man måste försaka, vad man inte får äta, hur tidigt man måste lägga sig och hur utesluten man skulle bli från dem sociala aktiviteter där man nu tankar sin energi. Jag vet med mig att jag får i mig för lite fet fisk, vissa dagar för lite frukt och grönt och andra dagar alltför mycket av fel sorters fett och snabba kolhydrater. I perioder stressar jag mycket i mitt jobb och väljer bort träningen.

Man skulle kunna säga att jag vet att jag behöver glasögonen men struntar i att ta dem på mig.

Däremot har jag smygstartat lite genom att till frukostrutinen lägga till lite kosttillskott, lite B, C, D -vitamin och Omega-3. Antar att det är mitt sätt att smyganvända läsglasögonen innan de slipade känns naturliga.

Hur mår du när du mår bra?

Postad: 22 november, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Frågeställningar, Hälsa, Jag, Kost | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)